Γιάννενα: Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πάλι η Στ. Μπραΐμη – Μπότση

Η Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση παραμένει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά τη σημερινή επανεκλογή της, στη διαδικασία των αρχαιρεσιών. 

Η κ. Μπραΐμη παραμένει στη θέση της μετά την εκλογή της στο συγκεκριμένο αξίωμα το Μάϊο του 2021, όταν επελέγη από τον Περιφερειάρχη για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Σταύρου Παργανά.

Η κ. Μπραΐμη εξελέγη και με τις ψήφους των παρατάξεων “Κοινό των Ηπειρωτών” και “Ορίζοντες Ηπείρου”. Λευκό ψήφισε η παράταξη “Ήπειρος Όλον” του Δημήτρη Δημητρίου, ενώ απείχαν οι τρεις παρατάξεις της Αριστεράς, “Λαϊκή Συσπείρωση”, ΑΡΠΗ και “Ανυπότακτη Ήπειρος”.

Απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο”, Κ. Αναγνώστου.

Ο Δημήτρης Τρομπούκης επανεξελέγη αντιπρόεδρος μετά από πρόταση της παράταξής του, “Κοινό των Ηπειρωτών” και γραμματέας παραμένει ο Δημήτρης Γκαμπρέλας, από τους “Ορίζοντες Ηπείρου”.

Για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το σώμα μοιράστηκε εντός και εκτός της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εγκύκλιος για τα Περιφερειακά Συμβούλια, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυσε στα δημοτικά, δεν προβλέπει μυστική ψηφοφορία. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου, το περιφερειακό συμβούλιο επικυρώνει με ψηφοφορία την εκλογή του υποψηφίου για κάθε αξίωμα. 

Η επικύρωση της εκλογής δεν γίνεται με μυστική ψηφοφορία, εφόσον δεν προβλέπεται ρητά από τη διάταξη.

Εάν κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την επικύρωση της εκλογής, υποβληθεί διαφορετική πρόταση υποψηφιότητας για κάποιο από τα αξιώματα από την παράταξη που έχει δικαίωμα να υποδείξει τον αντίστοιχο υποψήφιο, διενεργείται μυστική ψηφοφορία για την επιλογή μεταξύ του αρχικά αναδειχθέντος υποψηφίου και του νέου προτεινόμενου”.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και πάλι η Στ. Μπραΐμη – Μπότση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7919975773997927380

Τα καλύτερα

item