Ισπανία: Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.


«Καταμετράμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι ένδεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας, με δηλητηρίαση εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, μέσω Twitter.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, που προσέφερε επίσης ιατρικές φροντίδες στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, στην κοινότητα Μονκάδα, κοντά στη Βαλένθια. 

Η πυροσβεστική χρειάστηκε κάπου δύο ώρες για να τη θέσει υπό έλεγχο, ανέφερε η ίδια μέσω Twitter. 

Χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους, ενώ συνολικά απομάκρυνε 70. Το διώροφο γηροκομείο είχε ονομαστική χωρητικότητα 100 θέσεων.

Από τους ένδεκα ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ είναι πιο «ελαφρά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα του ισπανικού πυροσβεστικού τμήματος και την αστυνομία.

«Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με όσα μου μεταφέρθηκαν, δείχνουν προς δύο πιθανές κατευθύνσεις: το να υπήρξε βραχυκύκλωμα που οφειλόταν σε φιάλη οξυγόνου ή να υπήρξε αμέλεια από φιλοξενούμενο ο οποίος κάπνιζε», ανέφερε ο Μαρτίν Πέρεθ Αράντα, δημοτικός σύμβουλος και πυροσβέστης, στο 24H TV.

Κατά τον ίδιο, κάποιοι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο που διέμεναν στον καμένο τομέα του μεταφέρθηκαν σε άθικτα δωμάτια ενόψει της μεταφοράς τους σε άλλους οίκους ευγηρίας της περιοχής εντός της ημέρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Ισπανία: Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5401726050177258713
item