Η κάνναβη... αποκάλυψε παράνομες αρχαιότητες στην Καλαμάτα!

Ακριβά κόστισε σε έναν 47χρονο και έναν 50χρονο το λάθος τους να έχουν μαζί του μια μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το βράδυ του Σαββάτου, όταν έκαναν βόλτα στην Καλαμάτα. 

Η σύλληψή τους αποκάλυψε ότι ο ένας από αυτούς είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα, που πιθανόν προέρχονται από λαθρανασκαφές!

Οι δυο Έλληνες υποβλήθηκαν σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή του 50χρονου την κάνναβη βάρους 11,10 γραμμαρίων και τους συνέλαβαν. 

Την προανάκριση ανέλαβαν οι άνδρες Δίωξης Ναρκωτικών και, μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., έκαναν έρευνες στα σπίτια των δυο ανδρών. Σε αυτό του 47χρονου κατασχέθηκε και άλλη ποσότητα κάνναβης βάρους 14,10 γραμμαρίων.

Όμως, στο σπίτι του 50χρονου, εκτός από 6,9 γραμμάρια ναρκωτικού και ένα τσιγαριλίκι, βρέθηκαν ακόμη ένα μελαμβαφές λυχνάρι Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές πινάκιο Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές σκυφίδιο πρώιμων Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές, ληκύθιο ηλειακού τύπου πρώιμων Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο αλάβαστρο Μυκηναϊκών χρόνων με κυματοειδή διακόσμηση στο κάτω μέρος και τρεις σταυρούς στο πάνω μέρος, καθώς και ένα όστρακο από θραύσμα αγγείου.

Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, καθώς χρονολογούνται κατά την Ελληνιστική και τη Μυκηναϊκή περίοδο. 

Έτσι, παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ οι δυο φίλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για παράβαση των νομοθεσιών για την προστασία αρχαιοτήτων και τα ναρκωτικά, κατά περίπτωση. 

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η προέλευση των αρχαίων αντικειμένων.

epirusblog.gr
5 of 5
Η κάνναβη... αποκάλυψε παράνομες αρχαιότητες στην Καλαμάτα!
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 210848997463899886
item