Πρέβεζα: Νέα παράταση για την απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 η προθεσμία για την απόσυρση και αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου με νέες ταμειακές που θα μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Η τρίμηνη παράταση προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και αφορά 179 τύπους ταμειακών μηχανών παλαιάς τεχνολογίας.

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Από την 1η Απριλίου 2022 εάν δεν υπάρξει κι άλλη παράταση οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία «όποιος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο».
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Νέα παράταση για την απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4730842135911225799
item