Πρέβεζα: Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σχετικά με τις επιτάξεις ιατρών.. βεβιασμένο και πρόχειρο το μέτρο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σχετικά με τα τελευταία μέτρα επίταξης ιατρών του ιδιωτικού τομέα προς κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΣΥ,   λόγω αυξημένων κρουσμάτων από την επιδημία covid 19 ανακοινώνει τα εξής.

Θεωρούμε το μέτρο της επίταξης πολύ βεβιασμένο και πρόχειρο. Είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζεται στη διάρκεια της πανδημίας ενώ μια σειρά μέτρων που έχουν προταθεί από τον ΠΙΣ αλλά και από πολλούς συλλόγους της χώρας και οι οποίες έχουν από μηδενικό ως ελάχιστο οικονομικό κόστος παραμένουν ανεφάρμοστες.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς (θέλουμε να πιστεύουμε για όσο διάστημα διαρκεί το 5ο κύμα της πανδημίας) πρέπει να είναι ουσιαστική, χωρίς διαταραχή της λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, που προσφέρει και αυτός δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο  γιατρός της γειτονιάς αγνοείται παντελώς ως προς την προσφορά υπηρεσιών υγείας στο κοινωνικό σύνολο. 

Αναλογίστηκε ποτέ κανείς από τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ, τη χαοτική διαφορά μεταξύ του αριθμού των κρουσμάτων Sars-Cov-2 και του αριθμού αυτών που καταφεύγουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων; 

Οι περισσότεροι των συμπολιτών μας απευθύνονται στον ιδιώτη γιατρό σε 24ωρη βάση και καθημερινά. Η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων είναι κεφαλαιώδους σημασίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία και αυτή επιτελείται από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας υιοθετεί τις προτάσεις του ΠΙΣ όπως αυτές εκφράζονται από την ανακοίνωση των συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και καλεί το υπουργείο να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Το Γραφείο Τύπου

του Ι.Σ. Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σχετικά με τις επιτάξεις ιατρών.. βεβιασμένο και πρόχειρο το μέτρο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8155633193772131246
item