ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς με την στάση της στην υπόθεση σκευωρία Novartis.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΝΔ στάθηκαν όσα υποστήριξε νωρίτερα η Κουμουνδούρου για την κλήση σε απολογία τριών δημοσιογράφων περί εκδικητικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι η ΝΔ έχει εγκλωβίσει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης στο τοξικό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει.

Η ΝΔ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανεπίτρεπτη στάση και το κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει:

«H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρα τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;" αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία, και καταλήγει: "Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του, ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. 

Ομως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον".

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως «σκευωρία Novartis».

Με αφορμή την κλήση σε απολογία των δημοσιογράφων ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε».

Και καταλήγοντας αναφέρει: «Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

epirusblog.gr
5 of 5
ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4513619435509083121
item