Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για την Έναρξη λειτουργίας των σχολείων

Την παρακάτω ανακοίνωση απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Σε παγκόσμιο επίπεδο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων τον καιρό της πανδημίας, βασίστηκε στο τρίπτυχο αραίωση των τμημάτων, πρόσληψη προσωπικού, υπεύθυνη καμπάνια ενημέρωσης με χρήση ταυτόχρονα πρωτοκόλλων που περιλάμβαναν υψηλό βαθμό καθαριότητας, αναστολή λειτουργίας των  τμημάτων με 2-5 κρούσματα, προσαρμογή της διδαχθείσας ύλης στη συγκυρία, οργανωμένες μορφές τηλεκπαίδευσης που αφορούσαν όχι μόνο τη μεθοδολογία αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή, προγράμματα ψυχολογικής στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Φυσικά η χώρα μας δεν ανήκει στον πλανήτη Γη ,αφού εν καιρώ πανδημίας νομοθετήθηκε η αύξηση του αριθμού των μαθητών των Τμημάτων κι η συγχώνευσή τους.

Χρησιμοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση με ιδία μέσα ως φάρμακο «δια πάσα νόσον…»  μέσω μιας πλατφόρμας που δεν παρείχε καμιά ασφάλεια στους χρήστες, χωρίς καμιά εκπαίδευση των εκπαιδευτικών κι όπως ήταν αναμενόμενο η χρήση δεν συνοδεύθηκε από αντισταθμιστικά μέτρα άρσης των αποκλεισμών, με αποτέλεσμα την όξυνση των ανισοτήτων.

Αλήθεια γιατί  σήμερα η Υπουργός που πέρυσι διαλαλούσε σε όλους τους τόνους ότι η Τηλεκπαίδευση είναι τουλάχιστον ισάξια με τη δια ζώσης διδασκαλία εξαναγκάζοντας τη σχολική κοινότητα να την υποστεί με 3000 κρούσματα, δεν κάνει καμιά αναφορά σε αυτή τη στιγμή που έχουμε 50.000;

Την ίδια περίοδο κατανοήσαμε τι σημαίνει να υπηρετείς την εκάστοτε εξουσία κι όχι την επιστήμη σου, με το θέσφατο «…στους 15 μαθητές κολλάει, στους 25 όχι…», νιώσαμε τη χρησιμότητα της μάσκας αλεξίπτωτο, ήπιαμε το νερό που δεν κολλάει από τα πολυδιαφημιζόμενα παγουρίνο και κληθήκαμε να απαντήσουμε στο δίλημμα, τι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας;…να νοσήσουν με κορονοιό ή να πάθουν πνευμονία από το πολικό ψύχος που επικρατεί στις αίθουσες με τα ανοιχτά παράθυρα και τα κλειστά καλοριφέρ.

Το δυστοπικό σίριαλ που παρακολουθήσαμε προ των γιορτών είχε και συνέχεια αφού  η ανακοίνωση από την κυβέρνηση των όρων σύμφωνα με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, δεν μπορεί παρά να επιτείνει την ανησυχία μας για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας  στις τάξεις τους. Ως γονείς των μαθητών που φοιτούν στα μουσικά της χώρας επαναλαμβάνουμε την απαίτηση να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των παιδιών μας. 

Τα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν, σε μια ακόμα περίοδο έξαρσης της πανδημίας με τις μικρότερες ηλικίες να θεωρούνται ακόμα πιο ευάλωτες στην νέα μετάλλαξη του ιού, με μοναδική πρόσθετη πρόβλεψη ενός επιπλέον self test την πρώτη μόνο εβδομάδα, για όσους έχουν την τύχη να τα προμηθευθούν  και την απαράδεκτη προϋπόθεση του 50% +1 προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα να εξακολουθεί να υφίσταται, μόνο ως εμπαιγμός της σχολικής κοινότητας μπορεί να θεωρηθεί! Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων ανέστειλε τη λειτουργία της με ένα κρούσμα……

Απαιτούμε:

• Αραίωση των μαθητών ανά τμήμα και άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών. Εκπαιδευτικών που δεν είναι άτρωτοι και με βεβαιότητα θα απουσιάσουν, σε μια σχολική χρονιά  που θα εφαρμοστεί η αποτυχημένη στην πράξη και παιδαγωγικά απαράδεκτη Τράπεζα Θεμάτων που συνεπάγεται εκτός των άλλων και το κυνήγι της ύλης.

•Πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

•Πρωτόκολλα για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Είναι απαράδεκτο να εξακολουθεί να ισχύει η πληρότητα 100% στα μέσα μετακίνησης των μαθητών.

•Άμεση, δωρεάν χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας -συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπόμενης ειδικής μάσκας – σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.

•Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας και δωρεάν μοριακά τεστ σε περιπτώσεις κρούσματος σε ένα τμήμα.

•Κέντρα ενημέρωσης, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για την Έναρξη λειτουργίας των σχολείων
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6460827913907373622
item