Μπελάδες και στην Ισπανία για τον Τζόκοβιτς: Έρευνα για την είσοδό του στη χώρα

Το ταξίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Ισπανία λίγες μέρες πριν φτάσει στην Αυστραλία διερευνάται τώρα από την ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των τοπικών ΜΜΕ, με την αυστραλιανή κυβέρνηση να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη δική της απόφαση για την βίζα του πρωταθλητή του τένις.

Καθώς όλοι περιμένουν να ακούσουν την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, η International Tennis Writers Association δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανησυχητικό» ότι ο 20 φορές νικητής του γκραν σλαμ δεν ενημέρωσε το προσωπικό της γαλλικής εφημερίδας L’Equipe ότι ήταν θετικός στον COVID όταν πόζαρε για φωτογραφίες δύο μέρες μετά τη μόλυνση.

Το Νο.1 του κόσμου ταξίδεψε στην Ισπανία στα τέλη Δεκεμβρίου για να προπονηθεί πριν από το Australian Open. Από τις 20 Σεπτεμβρίου, οι Σέρβοι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολίου ή ιατρική εξαίρεση για να εισέλθουν στην Ισπανία.

Το τοπικό μέσο COPE ανέφερε ότι οι ισπανικές αρχές διερευνούν τώρα εάν ζήτησε ειδική άδεια για να πάει στην Ισπανία, δεδομένου ότι έκανε προπόνηση και μπορεί να μην είχε εμπλακεί σε «απαραίτητες εργασίες» ή «υψηλού επιπέδου αθλητικές εκδηλώσεις», που θεωρούνται έγκυροι λόγοι για την είσοδο στη χώρα σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ζήτησε έρευνα επίσης από την Αστυνομία [για την είσοδο του Τζόκοβιτς στην Ισπανία], ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε το ίδιο», αναφέρεται στο COPE.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και η ομάδα του έχουν αποκλειστεί από την ευρύτερη κυβέρνηση, θέλοντας να κάνουν τη διαδικασία ανεξάρτητα.

Εάν ληφθεί απόφαση για απέλαση του Σέρβου αστέρα του τένις, οι δικηγόροι του πιθανότατα θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης. 

Εάν το δικαστήριο δεν μπορεί να συνεδριάσει την Παρασκευή, αυτό θα σήμαινε ότι η δικαστική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν πρόκειται να ξεκινήσει το Australian Open.

epirusblog.gr
5 of 5
Μπελάδες και στην Ισπανία για τον Τζόκοβιτς: Έρευνα για την είσοδό του στη χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5695790214893347156
item