Θεοδωρικάκος: Ξεκινάει εκπαίδευση η πανεπιστημιακή αστυνομία - Σε 4 μήνες θα είναι έτοιμη

«Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Για τις απειλές που δέχτηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, μίλησε στον Αντ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές οι καταστάσεις λαμβάνουν τέλος.

«Επί 34 χρόνια λειτουργούσε αυτή η κατάληψη από περιθωριακούς στο ΑΠΘ. Ο πρύτανης βρήκε επιτέλους συμπαραστάτη την Πολιτεία στην προσπάθεια να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ο κάθε πολίτης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σπουδάσει το παιδί του. 

«Οι απειλές αυτών των περιθωριακών ατόμων δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», διεμήνυσε και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης επιτέλους προχωράει σε πράξεις. «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών και εκπαιδευτικών να είναι ασφαλείς μέσα στα Πανεπιστήμιά τους».

Ερωτηθείς για την ανοχή τόσων ετών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ας μην ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε στο παρελθόν. 

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές εντός του ΑΠΘ. 

Να καταδικάσουν οι πάντες, κόμματα και αυτοδιοίκηση και επιτέλους αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ας δείξουν το πρόσωπό τους. 

Ο υπουργός γνωστοποίησε πως ξεκινάει η εκπαίδευση της αστυνομίας πανεπιστημίων και θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. «Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος: Ξεκινάει εκπαίδευση η πανεπιστημιακή αστυνομία - Σε 4 μήνες θα είναι έτοιμη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1090048260654425565
item