Διπλή ανάπλαση Βοτανικού: Για 49 χρόνια η παραχώρηση του 15% των εσόδων στον Παναθηναϊκό

Με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα, η κυβέρνηση θ’ αυξήσει τον χρόνο παραχώρησης του 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του νέου γηπέδου, στο Βοτανικό, στον Παναθηναϊκό.

Στα 49 χρόνια, από 15 χρόνια που ήταν η αρχική πρόβλεψη στον ισχύοντα νόμο, θ’ αυξήσει με τροπολογία η κυβέρνηση τον χρόνο παραχώρησης του 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του νέου γηπέδου στον Παναθηναϊκό με την ολοκλήρωση της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η σχετική τροπολογία που θα αυξάνει κατά 34 χρόνια τον χρόνο παραχώρησης των εσόδων θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση και θα τεθεί σε ισχύ με την ολοκλήρωση του έργου για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων. 

Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter:

«Η απόφαση της Κυβερνήσεως μας να επεκτείνουμε την παραχώρηση του 15% των εσόδων του γηπέδου στον Βοτανικό, στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από τα 15 στα 49 χρόνια, είναι απόδειξη του πόσο θέλουμε να επιτύχει η διπλή ανάπλαση και η Αθήνα να αποκτήσει μία καινούργια γειτονιά».

epirusblog.gr
5 of 5
Διπλή ανάπλαση Βοτανικού: Για 49 χρόνια η παραχώρηση του 15% των εσόδων στον Παναθηναϊκό
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2935399377698461565
item