Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους εξαιτίας χιονοθύελλας

Φόβους για δεκάδες νεκρούς εκφράζουν οι αρχές στο Πακιστάν, όπου η σφοδρή χιονόπτωση παγίδευσε οδηγούς μέσα στα οχήματά τους. Aνάμεσα στα θύματα υπάρχουν και τουρίστες.


Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρή χιονόπτωση που τους παγίδευσε στα οχήματά τους στο βόρειο Πακιστάν.

Ο στρατός δίνει μάχη με το χρόνο για να καθαρίσει τους δρόμους και να σώσει τους ανθρώπους που είναι ακόμα παγιδευμένοι μέσα στα οχήματά τους, σε πολικές θερμοκρασίες κοντά στην πόλη Murree στην κορυφή του λόφου.

Περίπου 1.000 οχήματα παγιδεύτηκαν σε αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σεΐχη Ρασίντ.

Το Murree είναι ένα ορεινό θέρετρο βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι ανάμεσα στους αποκλεισμένους λόγω του χιονιού υπάρχουν και τουρίστες.


Περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα έφθασαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες για να δουν την ασυνήθιστα ισχυρή χιονόπτωση. Αυτό προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα σε δρόμους που οδηγούν μέσα και έξω από την πόλη, είπε η αστυνομία.

Οι αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς πέθαναν οι υπόλοιποι. Μία από τις πιθανές αιτίες είναι η ασφυξία από την εισπνοή αναθυμιάσεων.

Η περιοχή έχει πλέον κηρυχθεί σε τόπο καταστροφής και οι πολίτες καλούνται να μείνουν μακριά. 

«Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια τρομερή κατάσταση», είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουσμάν Αμπάσι, ένας τουρίστας που εγκλωβίστηκε στην πόλη, όπου σημειώνεται ακόμη πυκνή χιονόπτωση.

Θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους 8 βαθμούς υπό του μηδενός αναφέρθηκαν στην περιοχήΑ.Ρ

«Δεν είναι μόνο οι τουρίστες, αλλά και ο τοπικός πληθυσμός που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα» συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων φυσικού αερίου και νερού, πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά εδώ και 15 έως 20 χρόνια τόσο μεγάλος αριθμός τουριστών συνέρρευσε στο Murree, κάτι που δημιούργησε μια μεγάλη κρίση», είπε ο κ. Rashid σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο πρωθυπουργός Ίμραν Καν δήλωσε σοκαρισμένος για τους «τραγικούς θανάτους» των τουριστών. «Έχουμε διατάξει έρευνα και τη θέσπιση ισχυρών κανονισμών για να διασφαλιστεί η πρόληψη ανάλογων τραγωδιών», είπε ο Χαν σε ένα tweet.

Το Murree χτίστηκε από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα ως ιατρική βάση για τα αποικιακά στρατεύματα.

Πηγή: BBC


epirusblog.gr
5 of 5
Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους εξαιτίας χιονοθύελλας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7898485910767691382

Τα καλύτερα

item