Νίκος Ανδρουλάκης: Το 2022 η ανθρωπότητα να απαντήσει στις προκλήσεις

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.


Την ευχή να προετοιμαστεί η ανθρωπότητα καλύτερα για τις μεγάλες προκλήσεις και τις δοκιμασίες που αφήνει πίσω του το 2021, έδωσε για τη νέα χρονιά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το 2021 ήταν μία ακόμα χρονιά δοκιμασιών. Με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή να διευρύνουν τις ανισότητες», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Εύχομαι ολόψυχα το 2022 η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για να απαντήσει με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε αυτές τις πολύ μεγάλες προκλήσεις.Εύχομαι το νέο έτος να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία!», πρόσθεσε.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 2022 να φέρει αγάπη και χαμόγελο σε όλα τα παιδιά

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» στην Αγ. Παρασκευή επισκέφθηκε, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στον Καρέα, τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος τον ξενάγησε στους χώρους όπου πραγματοποιείται η πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αλλά και στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά με τις οποίες πραγματοποιεί διακομιδές πανελλαδικά και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός Ελλάδας. 

Παράλληλα, επισκέφτηκαν και το κέντρο όπου συντονίζονται δράσεις πρόληψης για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα για την αποφυγή των φαινομένων βίας και των περιστατικών εξαφάνισης.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο και τους εργαζομένους για τον καθημερινό αγώνα τους. 

«Από την πλευρά μας, θα είμαστε συμπαραστάτες σε όλες τις προσπάθειές σας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας και τη διασύνδεση του «Χαμόγελου» με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο ο ίδιος υπήρξε εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας, το 2022 να είναι μία χρονιά υγείας και ευτυχίας, μια χρονιά με περισσότερη αγάπη και χαμόγελο για τα παιδιά που φιλοξενείτε αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου, διότι το χαμόγελο των παιδιών είναι ένας δείκτης ευημερίας της κάθε κοινωνίας».

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που υλοποιεί το Χαμόγελο καθώς και σε κοινές πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί σε συνεργασία με την αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με τον κ. Ανδρουλάκη να σημειώνει ότι «θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την κληρονομιά της Φώφης για όλα αυτά τα θέματα». 

Άλλωστε, όπως τόνισε, «η σοσιαλδημοκρατία σε όλη την Ευρώπη, είναι η ιδεολογία που διαμόρφωσε όλες αυτές τις δομές αλληλεγγύης και στήριξης».

epirusblog.gr
5 of 5
Νίκος Ανδρουλάκης: Το 2022 η ανθρωπότητα να απαντήσει στις προκλήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5806740741641491418
item