Ξεκινά η αποκατάσταση των ζημιών στην Κινέτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την έναρξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για έργα οδοποιίας και αντιπλημμυρικά και ειδικότερα αφορούν στην απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε διάφορα σημεία, στον καθαρισμό των ρεμάτων, στην αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, στην ασφαλτόστρωση αρκετών τμημάτων ως ΠΕΟ, σε όλη την περιοχή της Κινέτας.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

Για την δρομολόγηση των έργων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισημαίνει:

«Η Κινέτα σταδιακά θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της. 

Οι καταστροφικές πλημμύρες του 2019 αλλά και οι φωτιές του 18 την «τραυμάτισαν» βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Δεσμευτήκαμε πως η περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. 

Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινάμε σημαντικά έργα στην περιοχή, με στόχο όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν. 

Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Ξεκινά η αποκατάσταση των ζημιών στην Κινέτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2368928764645911789
item