Κορωνοϊός - Πλεύρης: Self test για όλους την επόμενη εβδομάδα για να προλάβουν να κάνουν Χριστούγεννα

Να κάνουν self test όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προλάβουν να κάνουν Χριστούγεννα, ακόμα κι αν βγουν θετικοί, ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Από την Δευτέρα και όλη την άλλη εβδομάδα, όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μπορούν να πάρουν δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία. 

Τους παρακαλούμε να το κάνουν και οι ανεμβολίαστοι, για να δούμε στο τέλος της εβδομάδας αυτής, που θα μένουν 15 ημέρες για τα Χριστούγεννα, μια εικόνα κοντά στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, αυξάνοντας από 600.000 σε αρκετά εκατομμύρια τα test. 

Στόχος είναι και να προλάβουν να κάνουν την καραντίνα τους όσοι είναι θετικοί και να κάνουν Χριστούγεννα, αλλά και να σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα», είπε ο κ. Πλεύρης στον ANT1.

Όπως προσέθεσε, «συστήνουμε πριν τα ρεβεγιόν να κάνουν όλοι οι εμβολιασμένοι ένα τεστ, σε κλειστούς χώρους άλλωστε δεν μπορούν να μπουν ανεμβολίαστοι. Αλλά και πάλι μετά τις γιορτές θα υπάρχει ένα δωρεάν self test για όλους, εμβολιασμένους και μη, για να δούμε την εικόνα μετά την εορταστική περίοδο».

Ο Πολάκης κάνει καμπάνια κατά των εμβολίων

«Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε μόλις μπήκε η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς για να μπορεί να εργάζεται. Δεν πιστεύει στα εμβόλια, το έχει πει και κάνει καμπάνια κατά των εμβολίων και δεν είναι οποιοσδήποτε, είναι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και επηρεάζει έναν κόσμο που τον ακούει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πιο ξεκάθαρη στάση και να είναι με τον κ. Ξανθό στο θέμα αυτό», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ, ο Υπουργός Υγείας είπε «όταν βλέπετε εθνικά συστήματα υγείας, όπως της Γερμανίας με 40.000 ΜΕΘ να πιέζεται, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει πίεση και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ακόμη και για τις αναμονές ασθενών για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, φροντίζουμε οι ασθενείς να έχουν την δέουσα φροντίδα – προφανώς εκτός ΜΕΘ- και παράλληλα να υπάρχουν οι διακομιδές για να καλυφθούν. Οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ προσπαθούμε να βρίσκονται σε χειρουργικά κρεβάτια, σε ΜΑΦ ή σε θαλάμους όπου έχουν αυξημένη φροντίδα».

Η εμπειρία της διασωλήνωσης

«Η εμπειρία της διασωλήνωσης είναι βιωματική. Εγώ που την έχω περάσει, δεν μπορώ και εξοργίζομαι όταν ακούω “και τι έγινε, ακόμη και αν διασωληνωθώ, είμαι νέος…”. Αν διασωληνωθείς, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να πεθάνεις», ανέφερε σχετικά με την προσωπική εμπειρία του προ ετών.

Ερωτηθείς για τα βαρέα και ανθυγιεινά στους υγειονομικούς, ο Υπουργός Υγείας απάντησε «δώσαμε παράταση στο επίδομα επικινδυνότητας για τέσσερις μήνες και σε αυτό το διάστημα θα εξετάσουμε το πόρισμα της επιτροπής για τα βαρέα και ανθυγιεινά, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά».

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός - Πλεύρης: Self test για όλους την επόμενη εβδομάδα για να προλάβουν να κάνουν Χριστούγεννα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3909356167097504546
item