Π.Κρουζ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Oι νέοι δεν προστατεύονται - απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν»

Η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ θεωρεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα και ακατάλληλα για τα παιδιά και τους έφηβους. Για αυτό η ίδια και ο σύζυγός της, ο 52χρονος ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, κρατούν προς το παρόν τα παιδιά τους μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ζευγάρι θεωρεί ότι το διαδίκτυο θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά και επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτονται. 

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, θέλοντας να προστατέψουν τον Λέο και τη Λούνα, τους απαγορεύουν να «ανοίξουν» δικό τους λογαριασμό στο Facebook, το Instagram ή το TikTok, την ώρα που πολλά παιδιά κάτω των 12 ετών περνούν καθημερινά 30 λεπτά ή περισσότερη ώρα χαζεύοντας σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικανική εκπομπή «CBS Sunday Morning», η 47χρονη ηθοποιός τόνισε: «Η τενολογία επηρεάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Νιώθω πολύ άσχημα για αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να γίνεται ένα πείραμα στα νέα παιδιά. Οο, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσουμε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία».

Η πρωταγωνίστρια της ισπανικής δραματικής ταινίας του 2021 «Parallel Mother» ισχυρίζεται ότι η ίδια χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «με πολλή προσοχή».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά, τους έφηβους και τα άτομα μέχρι 20 ετών, σημείωσε: «Στα social media οι νέοι δεν προστατεύονται. 

Ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται ακόμη και το διαδίκτυο επηρεάζει τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβανόνται τον κόσμο. Τα δικά μας παιδικά χρόνια, χωρίς όλη αυτή την τεχνολογία στη ζωή μας, ήταν εντελώς διαφορετικά».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει ούτε τον γιο της ούτε την κόρη να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύσως, δημιουργώντας δικό τους λογαριασμό σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να συμπληρώσουν 16 χρόνια ζωής. «Δεν θα επιτρέψω στα παιδιά μου να χρησιμοποιούν τα social media, τουλάχιστον μέχρι τα 16 έτη τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι ξεκάθαρο πως η Πενέλοπε Κρουζ πιστεύει ακράδαντα ότι τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να απέχουν από τον κόσμο του Διαδικτύου. 

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι το εξής: Σε μία εποχή που η τεχνολογία υπάρχει παντού, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σπίτι, και οι δάσκαλοι του Δημοτικού ζητούν από τους μαθητές να αναζητήσουν πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό για την εκπόνηση των εργασιών τους, πόσο εφικτό είναι ένας γονέας να κρατήσει τα παιδιά του μακριά από το Ίντερνετ και τις διαδικτυακές πλατφόρμες;

epirusblog.gr
5 of 5
Π.Κρουζ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Oι νέοι δεν προστατεύονται - απαγορεύω στα παιδιά μου να τα χρησιμοποιούν»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6403942521285269241
item