«Κόβεται το μέταλλο» τη Πέμπτη στα Ναυπηγεία της «Naval Group» της …1ης Ελληνικής Φρεγάτας

Την Πέμπτη κόβεται το μέταλλο για την Κατασκευή της 1ης Ελληνικής Φρεγάτας που  θα πάρει το Πολεμικό μας Ναυτικό πριν ακόμη  τις παραλάβει  το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

Η Γαλλική πρόταση για το Πολεμικό Ναυτικό, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο σχεδιασμένο ώστε να απαντά σε όλες τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί και, παράλληλα, να προσφέρει τις καλύτερες δυνατότητες, με τον συντομότερο δυνατό χρόνο παράδοσης, και βελτιστοποιημένο κόστος.

Το προσύμφωνο περιλαμβάνει
3  FDI HN – Η πιο σύγχρονη φρεγάτα τελευταίας γενιάς-με 3 να κατασκευάζονται εγχώρια και την πρώτη έτοιμη σε υπηρεσία μέχρι το 2025.

Ενδιάμεση λύση με παραχώρηση 2 φρεγατών, διαθέσιμες στις αρχές του 2022, δωρεάν και πιθανόν τον Εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ στην Ελλάδα

Μακρόχρονη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία για τη δημιουργία βιώσιμων οικονομικών οφελών και θέσεων εργασίας

Με αυτό το πακέτο, η Γαλλία θα διασφαλίσει ότι οι δυνατότητες του ΠN θα αναβαθμιστούν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες (αναβάθμιση MEKO και ενδιάμεση λύση), αλλά επίσης και ότι θα προετοιμαστεί και για το μέλλον με τις φρεγάτες FDI τελευταίας γενιάς,με τη πρώτη να εισέρχεται προς υπηρεσία στο ΠΝ στις αρχές του 2025 χαρις στην επιτάχυνση του προγράμματος FDI για το Γαλλικό Ναυτικό.

Η Naval Group έχει ένα μακρύ ιστορικό επιτυχημένων περιπτώσεων μεταφοράς τεχνολογίας σε όλο το κόσμο. Οι φρεγάτες θα κατασκευασθούν με συμπαραγωγή στην Ελλάδα,με σημαντική συμμετοχή της γαλλικής ομάδας.

Η FDI διαθέτει πέντε βασικές ιδιότητες για τον μόνιμο έλεγχο του εναέριου-θαλάσσιου χώρου.

1. Το ραντάρ Thales SEA FIRE, το πρώτο πλήρως ψηφιακό ραντάρ με τέσσερις επίπεδες κεραίες που βασίζονται στην τεχνολογία AESA, παρέχει πρόσβαση σε όγκο επιτήρησης αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων και είναι ικανό να ανιχνεύει «αόρατες» απειλές, από ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ έως υπερηχητικούς πυραύλους.

Η εκτεταμένη αντιαεροπορική του ικανότητα επιτρέπει την παροχή προστασίας, άμυνας περιοχής και επέμβασης έναντι των πιο σημαντικών αερομεταφερόμενων απειλών.

2. Η FDI προσφέρει ολοκληρωμένες ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣ (firing chains) με υψηλή αντιδραστικότητα και απόλυτη ακρίβεια. Οι πύραυλοί της, που συνδέονται με το ραντάρ SEAFIRE, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται σε όλους τους τύπους πυραυλικών απειλών, ιδίως υπερηχητικών, και βρίσκονται σε χρήση από το Γαλλικό Ναυτικό !

Εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της πυραυλικής άμυνας, ιδίως χάρη στο μοναδικό τους σύστημα καθοδήγησης. Αυτές οι επιδόσεις επιβεβαιώθηκαν από αρκετές εκτοξεύσεις του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εναντίον υπερηχητικών πυραύλων, οι μόνες που πραγματοποιήθηκαν από ευρωπαϊκό ναυτικό.

epirusblog.gr
5 of 5
«Κόβεται το μέταλλο» τη Πέμπτη στα Ναυπηγεία της «Naval Group» της …1ης Ελληνικής Φρεγάτας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5566651257059726064
item