Η Κεραυνοβόλα αντίδραση με Σκάφη Mk- V & με τα Κ/Β Spike-ER…Αλλάζουν την Ισορροπία στις Βραχονησίδες

Η Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τον εξοπλισμό των 4 Κανονιοφόρων κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ και των 4 Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου Mk- V της ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού. Πιθανότατα πρόκειται για Κ/Β Spike-ER επί εκτοξευτών Typhoon MLS-ER.

Τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς Mk V αξιοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό για την εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Ιστορικό
Στις 6 Απριλίου 2020 αφίχθησαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας τα 4 Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς τύπου Mk V που παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το Ναυτικό των ΗΠΑ ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (EDA) για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών.

Τα ΣΑΠ-ΤΜ έλαβαν τις ονομασίες ΑΙΟΛΟΣ (Ρ 62), ΑΣΤΡΑΠΗ (Ρ63), ΕΣΠΕΡΟΣ (Ρ64) και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (Ρ65).

Tο ΣΑΠ-ΤΜ Mk V αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα άνω των 50 κόμβων και έχει δυνατότητα μεταφοράς δύο ελαστικών λεμβών των 6-8 ανδρών, που καθελκύονται και περισυλλέγονται εν κινήσει, από το κεκλιμένο κατάστρωμα της πρύμνης.

Από πλευράς οπλισμού, στους τέσσερις έστορες που υφίστανται στο κατάστρωμα, φέρονται πολυβόλα βομβίδων Mk19 των 40 mm, βαρέα πολυβόλα Μ2ΗΒ των 12,7 mm και πολυβόλα FN MAG των 7,62 mm.

Στις 6 Οκτωβρίου 2021, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε πρόγραμμα προμήθειας Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τον εξοπλισμό τους.

Εξοπλισμός των Σκαφών του Ανορθόδοξου Πολέμου με κατευθυνόμενα βλήματα αναβαθμίζει σημαντικά τις δυνατότητες των Ταχύτατων Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου που θα μπορούν να αναχαιτίσουν και μεγαλύτερα πολεμικά Σκάφη ,εκτός τς Τουρκικής ακτοφυλακής

Επίσης Εγκρίθηκε η Προμήθεια απο την Ελληνική Βουλή και το εξοπλιστικό του Γενικού Επιτελείου για το Πολεμικό Ναυτικό …Η προμήθεια  των Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τις 4 Κ/Φ που επιχειρούν στο Αιγαίο αλλάζει τα δεδομένα για τις Κανονιοφόρους !

Γενικά Χαρακτηριστικά
Πρόωση: 2 MTU 12V396 TE94, 2.285 HP έκαστος
Μήκος/Βύθισμα: 25 μέτρα/3,4 μέτρα
Εκτόπισμα: 57 τόνοι
Ταχύτητα: 50+ κόμβοι
Αυτονομία: 500 ναυτικά μίλια
Οπλισμός: Πολυβόλα βομβίδων Mk19 40 mm, βαρέα πολυβόλα Μ2ΗΒ 12,7 mm, πολυβόλα FN MAG 7,62 mm.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Κεραυνοβόλα αντίδραση με Σκάφη Mk- V & με τα Κ/Β Spike-ER…Αλλάζουν την Ισορροπία στις Βραχονησίδες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6648985528194688826
item