Σκληρή δήλωση Μηταράκη για τους λάθροδιακινητές - Kαλεί τη Τουρκία να αντιδράσει

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη λίγες ώρες μετά το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο.


Με μια οργισμένη ανάρτηση ο Νότης Μηταράκης, λίγες ώρες μετά το νέο πολύνεκτρο ναυάγιο στο Αιγαίο, κάλεσε την Τουρκία να αντιδράσει. 

«Καλούμε την Τουρκία να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Καθώς οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο σοκάρουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό. 

Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε την εγκληματική τους δράση και καλούμε την Τουρκία να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων», ανέφερε ο κ. Μηταράκης στην ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλούν στις ελληνικές αρχές τα τρία περιστατικά με ναυάγια ιστιοφόρων που μετέφεραν μετανάστες προς την Ιταλία έχοντας ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας

Μέσα σε 72 ώρες 30 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Αιγαίο και περισσότεροι από 160 ήταν αυτοί που διασώθηκαν από τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που με αυταπάρνηση συμμετείχαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ΦολέγανδροΑντικύθηρα και Πάρο.

Δεν θα πρέπει, δε, να περνάει απαρατήρητο ότι οι λιμενικοί εντόπισαν και στο Γύθειο ένα ιστιοφόρο γεμάτο μετανάστες που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ούτε και ότι γενικότερα οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο ήταν σχετικά καλές.

epirusblog.gr
5 of 5
Σκληρή δήλωση Μηταράκη για τους λάθροδιακινητές - Kαλεί τη Τουρκία να αντιδράσει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4531853717197876417
item