Τhrowback pic: H Zωή Λάσκαρη στις Κάννες με τουαλέτα και κομπολόι

Ήταν το 1967 στις Κάννες όταν η Ζωή Λάσκαρη περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας μάξι βραδινό φόρεμα και κράτησε το πιο εμβληματικό παραδοσιακό ελληνικό αξεσουάρ: Το κομπολόι.

Το στιγμιότυπο ανέβασε ο φωτογράφος Άρης Λουπάσης ο οποίος μοιράζεται συχνά εικόνες και ιστορίες μεγάλων αστέρων του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτή τη φορά μοιράστηκε ένα σπάνιο κλικ της Ζωής Λάσκαρη από το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες όταν η ηθοποιός βρέθηκε εκεί για την προβολή της ταινίας  «Οι θαλασσιές οι χάντρες» με τίτλο «Les Perles Grecques». 

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ζωή Λάσκαρη κρατά ένα μεγάλο κομπολόι ως σαν statement αξεσουάρ.

«Η Ζωή Λάσκαρη με τον αέρα μιας αληθινής Ντίβας και κρατώντας στο χέρι της ένα μεγάλο κομπολόι με θαλασσιές χάντρες, εισέρχεται στον χώρο όπου διεξάγεται το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες από τις 27 Απριλίου έως και τις 12 Μαϊου του 1967. 

Ακριβώς πίσω της ο Γιάννης Δαλιανίδης που υπήρξε ο δημιουργός της ταινίας "Οι θαλασσιές οι χάντρες" όπου η ίδια πρωταγωνιστεί και προβάλλεται στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού με τίτλο "Les Perles Grecques" προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό. 

Η αξέχαστη ηθοποιός προκαλεί κυριολεκτικά πάταγο στην εκδήλωση με τις εμφανίσεις της και με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να την απαθανατίσουν σε κάθε κίνησή της. 

"Οι θαλασσιές οι χάντρες" αποτελούν ένα από τα ωραιότερα μιούζικαλ του ελληνικού κιν/φου με υπέροχα χρώματα και πλάνα από την παραδοσιακή Πλάκα, αξέχαστες ατάκες, καταπληκτική μουσική από τον Μίμη Πλέσσα και ένα δυνατό καστ λαμπερών αστεριών. 

Ο σημαντικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης υπήρξε ο "πατέρας" του ελληνικού μιούζικαλ που κατάφερε να δημιουργήσει την δική του σχολή με εξοχές και πρωτοποριακές για την εποχή ταινίες, καθορίζοντας με άλλους δημιουργούς της εποχής την μορφή και την πορεία του ελληνικού κιν/φου. 

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα ανακαλύψει το ταλέντο της Ζωής και αλλάζοντας το όνομα της από Κουρούκλη σε Λάσκαρη θα την προτείνει στο Φίνο για τον "Κατήφορο" ακολουθώντας στην συνέχεια συνεργασία σε άλλες έντεκα δραματικές και εννέα κωμωδίες που παραμένουν κλασικές και αποτελούν πραγματικά διαμάντια της μεγάλης οθόνης. 

Το σημαντικότερο είναι ότι η πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία των δύο αυτών ξεχωριστών μορφών της τέχνης επισφραγίζεται και με μια βαθιά και αληθινή φιλία χρόνων μέχρι το τέλος βασισμένη στον σεβασμό, τον θαυμασμό και την αμοιβαία εκτίμηση», αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Τhrowback pic: H Zωή Λάσκαρη στις Κάννες με τουαλέτα και κομπολόι
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4740100612179482965

Τα καλύτερα

item