Τσίπρας: H πρόσκληση σε Ανδρουλάκη για αντιδεξιό μέτωπο και η επιμονή στο αίτημα για εκλογές

Κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και με αιχμή του δόρατος την κριτική για την πανδημία, επιμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, ακόμα και εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού. 

Η νέα πολιτική τακτική από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλουτίστηκε χθες, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star channel και με την πρόταση πρόσκληση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις άλλες δυνάμεις του «ευρύτερου προοδευτικού χώρου», όπως είπε, σε ένα αντιδεξιό μέτωπο. 

Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί έτσι να αντιπαραβάλει στο «αντισύριζα» μέτωπο, που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια και έκρινε εν πολλοίς και τις εκλογές του 2019, με ένα αντίστροφο μπλοκ δυνάμεων, αυτή τη φορά κόντρα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και να αποκρούσει την πίεση που του ασκείται, ή έστω να διαψεύσει την αίσθηση που λένε πολλοί ότι υπάρχει πως με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανησυχήσει.

«Δεν βλέπω τις άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς ως πολιτικούς αντιπάλους. Δεν τις βλέπω ανταγωνιστικά. 

Ο μοναδικός αντίπαλος πολιτικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και δέκα χρόνια είναι ο κορμός της προοδευτικής Παράταξης στον τόπο μας, είναι η Δεξιά και είναι ο κ. Μητσοτάκης ο βασικός μου ανταγωνιστής

Δεν ανησυχώ καθόλου, ίσα ίσα. Γνωρίζω όμως και καταθέτω ότι αν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα σήμερα στη χώρα, ένα μόνο μέτωπο υπάρχει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, απέναντι σε μια πολιτική που βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια, είτε για την πανδημία είτε για τη διαχείριση της οικονομίας. 

Εμείς απέναντι στη Δεξιά, στη Νέα Δημοκρατία και στον κ. Μητσοτάκη έχουμε μέτωπο» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Τσίπρας, ο οποίος προσπάθησε έτσι να οριοθετήσει το νέο πολιτικό σκηνικό.

Έθεσε δε δύο προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή, την οποία θέλει, καυτά την εκτίμησή του, η πλειοψηφία της κοινωνίας. 

Η πρώτη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και η δεύτερη τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τα ποσοστά που αθροίζει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βελόπουλος, τα κόμματα της Δεξιάς και να δίνουν τις προϋποθέσεις ώστε να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια εάν θεωρεί το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 στα κόμματα του προοδευτικού χώρου, τον οποίο υπολογίζει για συνεργασίες. 

 Οι εκλογές
 
Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε και χθες ότι το αίτημα για εκλογές στηρίζεται πρωτίστως στην κριτική για την πανδημία, ενώ οξεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και για την ακρίβεια.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας αλλά αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μία κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή», τόνισε, εξηγώντας ότι «ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, να σώσουμε ό,τι σώζεται».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα στους πολίτες και επέλεξε συνειδητά να μην ενισχύσει το ΕΣΥ

Όπως τόνισε «η χώρα μας είναι διπλάσια σε θανάτους ανά 1 εκατ. πληθυσμού από το μέσο όρο της ΕΕ. Είμαστε από τις χειρότερες σε όλο τον κόσμο», προσθέτοντας ότι είναι ατύχημα για τη χώρα να κυβερνά αυτή η κυβέρνηση.

«Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί» σημείωσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας: H πρόσκληση σε Ανδρουλάκη για αντιδεξιό μέτωπο και η επιμονή στο αίτημα για εκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1832344133213474431
item