«Ρεκόρ από την Ελλάδα στην αγορά ρωσικού φυσικού αερίου» ανακοίνωσε η Gazprom

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη ρωσική «Γκαζπρόμ» σε χώρες εκτός Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), δηλαδή πέραν των χωρών, που άλλοτε ήταν Δημοκρατίες της Σ.Ένωσης, θα είναι το 2021 οι τέταρτες μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας. 

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου Αλεξέι Μίλλερ σε τηλεδιάσκεψη ενόψει της Πρωτοχρονιάς, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι η μεγαλύτερη προσαύξηση προμηθειών σημειώθηκε στους μεγαλύτερους καταναλωτές φυσικού αερίου της Gazprom. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, ανέφερε, βάσει των αποτελεσμάτων του 2021, θα κάνει τις μέγιστες στην ιστορία αγορές ρωσικού φυσικού αερίου," μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η «Γκαζπρόμ» υπολογίζει ότι με την ολοκλήρωση του 2021 θα έχει εξάγει 183 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη.

«Εκπληρώνουμε πλήρως, αξιόπιστα και πάντοτε έγκαιρα τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Προφανώς, φέτος θα έχουμε το τέταρτο αποτέλεσμα όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στο "άπω εξωτερικό". 

Και το πιο σημαντικό, θα τονίσω για άλλη μια φορά, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, με τόσο έντονες χειμερινές και καλοκαιρινές κορυφώσεις, εκπληρώσαμε κατά 100% και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών», υπογράμμισε ο Μίλλερ.

«Αυτό υποδηλώνει ότι οι κύριοι πελάτες μας, οι κύριοι εταίροι μας προσανατολίζονται στην αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Κατανοούν ότι η εταιρική μας σχέση έχει και θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα», δήλωσε ο επικεφαλής της «Γκαζπρόμ».

Από τον Νοέμβριο οι εξαγωγές φυσικού αερίου της «Γκαζπρόμ» στην Κίνα, μέσω του αγωγού «Ισχύς της Σιβηρίας», υπερβαίνουν τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις προς τους Κινέζους εταίρους κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, είπε ο Μίλλερ. 

«Το ίδιο το γεγονός της αύξησης της ζήτησης είναι ένα πράγμα, αναμφίβολα ευχάριστο για εμάς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη την τρέχουσα περίοδο διασφαλίζουμε εξαγωγές ανώτερες των συμβάσεων και των συμφωνημένων όγκων», πρόσθεσε.

epirusblog.gr
5 of 5
«Ρεκόρ από την Ελλάδα στην αγορά ρωσικού φυσικού αερίου» ανακοίνωσε η Gazprom
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2463776775389178451
item