Αμάντα Γεωργιάδη: Η ηλικία, η ζωή στη Νορβηγία και οι επιτυχίες στην Ευρώπη του Eurovision girl!

Εurovision 2022:  Τετάρτη (15/12) πληροφορηθήκαμε ότι η καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, είναι η Amanda Georgiadi. 

Η νεαρή κοπέλα σημειώνει ήδη επιτυχία και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς συμμετάσχει σε μερικά από τα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την Αμάντα η οποία είναι μόλις 24 ετών.

Η Αμάντα Γεωργιάδη μέχρι τα τρία της χρόνια βρισκόταν στα Ιωάννινα και ζούσε με τους γονείς της, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν να φύγουν για τη Νορβηγία. Εκεί άρχισε να μεγαλώνει με πολλή αγάπη η Αμάντα η οποία στο μεταξύ έμαθε και τον κόσμο της μουσικής.

Ήταν μόλις 5 ετών όταν άρχισε να παίζει πιάνο ενώ στην εφηβεία της έγραψε και τα πρώτα δικά της τραγούδια. Από εκεί και μετά άρχισε να εξωτερικεύει το ταλέντο της και να γίνεται γνωστή, αρχικά στον κύκλο της και ύστερα σε μεγαλύτερο κοινό μέχρι που τελικά έφτασε να κάνει επιτυχίες πανευρωπαϊκά.

Η Αμάντα αν και ως επαγγελματική κατεύθυνση έχει επιλέξει την Ιατρική παράλληλα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη μουσική. Μάλιστα στα 18 της, όταν πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Όσλο αποφάσισε να συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής στη Νορβηγία. 

Σε ένα από αυτά την ανακάλυψε μία μεγάλη δισκογραφική εταιρία, η Propeller Records με την οποία κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, επίθετο εμπνευσμένο από τη νορβηγική πόλη στην οποία μεγάλωσε.

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος περιελάμβανε το τραγούδι Then I fell in love το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο Top 10 των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στη Νορβηγία.

Η Amanda έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Reeperbahn Festival, το Iceland Airwaves, το the Great Escape και το Eurosonic.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single Promises, σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Πέρυσι επρόκειτο να εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το Roskilde, το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Έχει κερδίσει το βραβείο Role model award στο byLarm, το πιο δημοφιλές φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Η Αμάντα μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στις δύο μεγάλες της αγάπες, τη μουσική και την Ιατρική και μάλιστα συνεχίζει αυτό το διάστημα κάνει την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή της:


















































epirusblog.gr
5 of 5
Αμάντα Γεωργιάδη: Η ηλικία, η ζωή στη Νορβηγία και οι επιτυχίες στην Ευρώπη του Eurovision girl!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6697652786557036847
item