Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση διενέργειας τεχνικού διαλόγου για την υποστήριξη του συστήματος αποστολής των EMB-145H EriEye

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) ανακοίνωσε πρόσκληση διενέργειας τεχνικού διαλόγου με αντικείμενο τον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων για τη σύναψη σύμβασης υποστήριξης του συστήματος αποστολής των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης EMB-145H EriEye (δείτε ΕΔΩ)

Η σύμβαση θα αφορά το ραντάρ του αεροσκάφους, το σύστημα διοίκησης και ελέγχου, το σύστημα IFF (Identification Friend or Foe), το σύστημα Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures) και το σύστημα αυτοπροστασίας. 

Επίσης η σύμβαση θα περιλαμβάνει την υποστήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος αποστολής MTS/PDS (Mission Training System/Planning & Debriefing System), το επίγειο σύστημα υποστήριξης του ESM (EGSS : ESM Ground Support System), τον επίγειο εξοπλισμό DATE (Depot Aperture Tuning Equipment), το κέντρο υποστήριξης λογισμικού (SSC : Software Support Center), τα συστήματα δοκιμών των DLIP, IFF, V/UHF και τον λοιπό επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί η ματαίωση του σχετικού διαγωνισμού υποστήριξης του συστήματος αποστολής των EMB-145H EriEye, καθώς δεν ενδιαφέρθηκε καμία εταιρία. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί με € 83.106.034,78 (μαζί με φόρους και κρατήσεις, € 78.000.000 το καθαρό ποσό) και θα είχε διάρκεια τέσσερα (4) χρόνια. 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου (δείτε ΕΔΩ), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, δήλωσε ότι μετά τη ματαίωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού το ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) έχει εκκινήσει τη διαδικασία τροποποίησης της ΠΕΔ (Προδιαγραφή Ενόπλων Δυνάμεων) του προγράμματος και ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα διενεργηθεί τεχνικός διάλογος με την κατασκευάστρια εταιρεία.

 Στην ίδια απάντηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι για το αεροσκάφος και τους κινητήρες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και επίκειται η έκδοση εντολών διενέργειας διαγωνισμών για τη σύναψη δύο (2) συμβάσεων υποστήριξης (αεροσκάφος και κινητήρες).

epirusblog.gr
5 of 5
Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση διενέργειας τεχνικού διαλόγου για την υποστήριξη του συστήματος αποστολής των EMB-145H EriEye
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1281746774807860483

Τα καλύτερα

item