Τι κοινό έχουν οι Britney Spears, Megan Fox, Winona Ryder; Είναι κλεπτομανείς!

Η κλοπή με την κλεπτομανία έχουν μια ειδοποιό διαφορά: εκείνος που κλέβει έχει κίνητρο την απολαβή και μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλο ή βία, ο κλεπτομανής απλά διακατέχεται από την τάση να αποκτήσει ένα  αντικείμενο συνήθως ευτελούς αξίας και τον ιντριγκάρει η σκέψη απλώς να το πάρει κρυφά χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Όταν μιλάμε λοιπόν για κλεπτομανία, αναφερόμαστε σε μια παθολογική κατάσταση η οποία οφείλεται κυρίως σε μια ανικανότητα αντίστασης στην εσωτερική παρόρμηση. 

Επίσης ο κλεπτομανής ακόμη κι αν συλληφθεί, εκτεθεί ή προσβληθεί για την πράξη του, αυτό δε θα τον εμποδίσει να ξανακλέψει, αφού δε μπορεί να αντισταθεί στην επιθυμία κλοπής που του έρχεται ξαφνικά.

Έτσι εξηγείται ότι οι celebrities τους οποίους θα αναφέρουμε ενώ έχουν τεράστιες περιουσίες και μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, μπήκαν στη διαδικασία να κλέψουν κάτι ευτελές και έγιναν αντικείμενο διασυρμού στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πράξη τους: Britney Spears, Megan Fox, Winona Ryder.

H Winona Ryder είναι το διάσημο πρόσωπο το οποίο έχει δώσει μάχη με την κλεπτομανία αφού η κατάσταση αυτή της κόστισε 10 000 δολάρια πρόστιμο, 480 ώρες κοινωνικής εργασίας και παράλληλα της στοίχισε αρκετά στην καριέρα της. 

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή στη ζωή της μπήκε στο κατάστημα Saks της Νέας Υόρκης, έκλεψε αντικείμενα αξίας 5 000 δολαρίων και έγινε αντιληπτή. Τελικά, δεν μπήκε στη φυλακή και έχει διακωμωδήσει αρκετές φορές το πρόβλημά της δημόσια.


epirusblog.gr
5 of 5
Τι κοινό έχουν οι Britney Spears, Megan Fox, Winona Ryder; Είναι κλεπτομανείς!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 447892255565155155
item