Φίλης κατά Ιερά Συνόδου για την επίθεση στον Μόσιαλο: Μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία ενοχλεί και το χιούμορ

Πυρά κατά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με αφορμή την κριτική που άσκησε στον Ηλία Μόσιαλο για ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι «κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως», αναφερόμενη σε χιουμοριστικό meme που δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα ο κ. Μόσιαλος με υποτιθέμενο διάλογο της Παναγίας με τον Ιωσήφ για την πανδημία.

«Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η "ιερή οργή" που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς», αναφέρει ο κ. Φίλης, τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , σε ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής "πνευματικών", οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις "θεόπνευστες" συμβουλές τους».

Όπως σημειώνει ο κ. Φίλης: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) "καταπίνει την κάμηλο" του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της. 

Κι αντί να υιοθετεί ιδία βουλήσει τα ενδεικνυόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα, διαπραγματεύεται δυο χρόνια με τη "Δεξιά του Κυρίου", εξαιρέσεις από τις ρυθμίσεις ή την κατά το δυνατόν χαλαρότερη εφαρμογή τους στους ναούς και στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. 

Το φαινόμενο "αμάσκωτων" Ιεραρχών ή ιερέων, στον «αγιασμό» σχολείων, στις λειτουργίες ή σε κηδείες είναι καθημερινό και άκρως προκλητικό».

«Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει "αιρετικούς", ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από "τα του οίκου της". 

Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Δισταγμοί και καθυστερήσεις, και πολύ περισσότερο αναθέματα, δεν δικαιολογούνται με πάνω από 20.000 νεκρούς συμπολίτες μας και ενώ επελαύνει η μετάλλαξη "Ομικρον"».


epirusblog.gr
5 of 5
Φίλης κατά Ιερά Συνόδου για την επίθεση στον Μόσιαλο: Μετά την επιστήμη, την Ιεραρχία ενοχλεί και το χιούμορ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5015804799264177787
item