Η Αθήνα απαντά στην Αγκυρα για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: «Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Απάντηση στην οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για την καταδίκη δύο ατόμων στη Ρόδο για «προδοτική κατασκοπεία» δίνουν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές «αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε οργισμένη σχετικά με την καταδίκη των δύο ατόμων στη Ρόδο, για «προδοτική κατασκοπεία». Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και «μεροληπτική» απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου Ρόδου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη και ο 53χρονος μάγειρας σε πλοίο καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

«Καταδικάζουμε την καταδίκη του συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας» αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και για δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει πως στη διάρκεια της διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου, κατηγορώντας την έδρα για «προκατειλημμένη στάση».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο του ελληνικού και διεθνούς δικαίου».


epirusblog.gr
5 of 5
Η Αθήνα απαντά στην Αγκυρα για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: «Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5553043487296040510
item