Γιάννενα: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο απολογισμός του νοσοκομείου Χατζηκώστα- Κάλεσμα του Διοικητή για εμβολιασμούς

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα επιχειρησιακά σχέδια που διαθέτουν. έχουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς  επίκειται μια συνάντηση μεταξύ των διοικητών των δύο νοσοκομείων για να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν εάν προκύψει ανάγκη.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπ. Δερδεμέζης έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς παρουσιάζοντας στοιχεία και  ευχαριστώντας αρχικά το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου το οποίο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να ανταπεξέλθει προσφέροντας στους πολίτες υψηλές παροχές υγείας.

Νοσηλείες

Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Covid που ξεκίνησε την λειτουργία της στις 26 Οκτωβρίου 2020 έχουν νοσηλευτεί 546 ασθενείς ενώ 32 ασθενείς απεβίωσαν.

Στην ΜΕΘ Covid από τις 29/11/2020  σε δύο περιόδους, έχουν νοσηλευτεί 32 ασθενείς ενώ 11 άνθρωποι απεβίωσαν.

Οι προσλήψεις

Το νοσοκομείο Χατζηκώστα κατά την διάρκεια του χρόνου έκανε συνολικά 90 προσλήψεις με σύμβαση εργασίας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αναλυτικά οι προσλήψεις έχουν ως εξής: Νοσηλευτική 60, διοικητικοί 16, ιατρική πλην ιατρών 7, τεχνική 4 και ιατρική υπηρεσία 3.

Ο κ. Δερδεμέζης κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ατομικής ασφάλειας ενώ στάθηκε και στην ανάγκη εμβολιασμού: «Εμείς, δυστυχώς, είμαστε το τελευταίο σκαλί. Ο κόσμος που έρχεται στο νοσοκομείο έρχεται εφόσον έχει νοσήσει. 

Πολλές φορές οι ασθενείς που δεν έχουν κάνει εμβόλιο αντιλαμβανόμενοι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση ζητούν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ό,τι μπορούν για να τους βοηθήσουν. Πριν φτάσουμε εκεί ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς: Εμβόλιο!» είπε. 

Ο διοικητής του Χατζηκώστα αναφέρθηκε και στην δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το Νοσοκομείο λέγοντας ότι μπορούν εφόσον χρειαστεί να αναπτύξουν 30 κλίνες ΜΕΛ καθώς έχουν την δυνατότητα τόσο από άποψη προσωπικού όσο και τεχνικού εξοπλισμού.

Οι εμβολιασμοί

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 75.000 εμβολιασμοί. 

Την επαναληπτική δόση έχουν κάνει 19.000 πολίτες ενώ την 1η δόση μετά την ανακοίνωση των μέτρων τον Οκτώβριο έκαναν 2.5000 πολίτες.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2636355873414869669
item