Η Σπάρτη και η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου -Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν τα φετινά διεθνή βραβεία [εικόνες]

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν στα φετινά διεθνή βραβεία EVOO World Ranking, με τη Σπάρτη και την Ελλάδα να ανεβαίνουν στην κορυφή του κόσμου στο ελαιόλαδο.

Είναι από τις φορές που το μεράκι, η επιμονή, η υπομονή και το όραμα ανταμείβονται και με το παραπάνω.

Στο τέλος της κάθε ελαιοκομικής χρονιάς η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε 29 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς σε όλες τις ηπείρους, για τη γεύση αλλά και την ποιότητά τους, με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Αυτή η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων έχει την ονομασία EVOO World Ranking.

Στις 2 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν για τη φετινή χρονιά τα τελικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων, Evoo World Ranking 2021 (EVOOWR 2021), και τα ελληνικά χρώματα θριάμβευσαν.

Η EVOOWR εξέτασε 16.584 δείγματα ελαιολάδου, από 37 ελαιοπαραγωγικές χώρες και 2.105 εταιρείες αντίστοιχα, τα οποία είχαν ήδη διακριθεί σε 29 διεθνείς διαγωνισμούς, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν τα βραβεία και τιμήθηκαν με πολύ υψηλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γεύση και την ποιότητα των ελαιολάδων τους.

Συγκεκριμένα:

Με την 1η, 2η, 3η, 4η και 5η θέση του κόσμου, στα TOP 5 Flavored Oils of the World 2021.

Εννέα γαστρονομικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου κατατάσσονται στα TOP25 του κόσμου και στα Best Flavored Oils of the Year 2021.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ως εταιρεία τιμώνται με την 2η θέση παγκοσμίως στις TOP 5 SOCIETIES of Flavored Oils of the World 2021.


Παράλληλα, στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR 2021, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν για τα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα τους στην κατηγορία τους, με πολύ υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις, ενώ η ίδια η εταιρία κατατάχθηκε στις TOP 20 SOCIETIES of the WORLD 2021, δηλαδή στις 20 κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ελαιόλαδου του κόσμου, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα σε 2.105 ελαιοπαραγωγικές εταιρείες, από 37 χώρες.«Με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας και τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, παγκοσμίως, στην κορυφή της παραγωγής υψηλού ποιοτικού ελαιολάδου. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν η Ελλάδα ως χώρα, η Σπάρτη Λακωνίας ο τόπος μας και το brand "ελληνικό ελαιόλαδο" κατακτούν μεγάλα διεθνή βραβεία αλλά και τη θέση που τους αξίζουν, στην παγκόσμια κατάταξη», δήλωσε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος

Ταυτόχρονα με τις 30 αυτές διακρίσεις υψηλού επιπέδου στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOO World Ranking 2021, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν το μοναδικό αριθμό των 400 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ διακρίσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα.epirusblog.gr
5 of 5
Η Σπάρτη και η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου -Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σάρωσαν τα φετινά διεθνή βραβεία [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8792459971719828547
item