Απασφάλισε η Κατερίνα Γερονικολού - "Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με τον..."

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/11) η Κατερίνα Γερονικολού. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιώργο Κιμούλη, λίγους μήνες μετά την καταγγελία της.

Οι δηλώσεις της Γερονικολού  για τον Κιμούλη

Για το αν συναντηθεί μαζί του μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει η ίδια, είπε: «Όχι, πού να τον δω; Στη μεγαλούπολη που ονομάζεται Αθήνα; Όχι, δεν έχει τύχει να τον δω. Αλλά δεν νομίζω κιόλας ότι έχουμε κάτι να πούμε. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μας και ολοκληρώθηκε εκεί.

Όλη αυτή η ιστορία δεν έχει να κάνει με τις γενιές που όντως μπορεί να φέρονταν κακοποιητικά κάποιοι ελάχιστοι, αλλά στο τι θα γίνει από εδώ και μπρος», ανέφερε η Κατερίνα Γερονικολού.

"Είναι ένα δημοσίευμα ψευδές! Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου"

Μια εφ' όλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo, στην καταγγελία της στον Γιώργο Κιμούλη αλλά και στο ψευδές δημοσίευμα που την κάνει να σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Μετά το #metoo η επόμενη μέρα για το θέατρο θα είναι καλύτερη;

Ναι. Μέχρι τώρα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, δεν αφορούσαν το κοινό, αλλά τις συνεργασίες ανάμεσα στους ηθοποιούς. 

Και πιστεύω ότι μια κακή συνεργασία στην οποία ασκείται ψυχολογική βία- αν και δεν αφήνει εμφανή τραύματα- μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις επάγγελμα. Να χάσεις την πίστη στον εαυτό σου. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή και να σε καταστρέψουν. 

Επομένως, θεωρώ πολύ σημαντικό το να μη γινόμαστε εμείς τα υποκείμενα τέτοιων συμπεριφορών. Να προσπαθούμε να έχουμε ευγένεια και σεβασμό με την ουσιαστική έννοια.

Είχες μιλήσει για τη δύσκολη συνεργασία που είχες με τον Γιώργο Κιμούλη στην αρχή της καριέρας σου. Υπήρξαν τότε στιγμές που ξεσπούσες σε κλάματα ή φοβόσουν να πας στο θέατρο;

Ναι, αυτά τα έχω νιώσει και εγώ. Μετά από τη συγκεκριμένη δουλειά, είχα πολύ καλές συνεργασίες, αν όμως στο καπάκι είχα μια επόμενη επίσης κακή, μπορεί να μην ήμουν καν ηθοποιός σήμερα. 

Μπορεί να έλεγα ότι αυτή η δουλειά δεν κάνει για εμένα, γιατί δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ψυχολογικά. Μπορεί να είχα αναγκαστεί να αλλάξω δρόμο. Χωρίς λοιπόν να υποτιμώ τις βίαιες συμπεριφορές, λέω ότι και η ψυχολογική βία μπορεί να σου αλλάξει εντελώς τη ζωή.

Τι ήταν αυτό που όταν δεχόσουν ψυχολογική βία, έλεγες ότι «οκ δεν θα φύγω, αλλά θα μείνω και θα το παλέψω»;

Ήταν, πιστεύω, ένα νεανικό πείσμα του τύπου «εγώ δεν θα λυγίσω, θα τα καταφέρω», που πρόκυπτε από την ανάγκη μου να αποδείξω ότι δεν σπάω σαν άνθρωπος. Επίσης νόμιζα ότι είναι σαν ένας αγώνας που μετά θα παρασημοφορηθώ. 

Ότι «να τα κατάφερες και σε αυτό», λες και οι συνεργασίες είναι αγώνας του μποξ. Μάλλον σκεφτόμουν αυτό συν βέβαια την ανάγκη μου να υπάρχω στον χώρο αυτό. Είμαι σίγουρη όμως ότι εάν αμέσως μετά μου συνέβαινε μια αντίστοιχη συνεργασία, θα είχα αλλάξει επάγγελμα. Δεν θα άντεχα να υφίσταμαι όλα αυτά.

Στην περίπτωσή σου η ψυχολογική βία ήταν λεκτική, δηλαδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να σε έβριζε, να σε έθιγε;

Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί όλα αυτά τα έχω περιγράψει με απόλυτη λεπτομέρεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ηθοποιών, γιατί είναι πολύ προσωπικά. Ουσιαστικά ήταν μια δύσκολη συνθήκη.

undefined

Πριν δυο εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι εσύ και ο Γιώργος Κιμούλης είστε σε μια δικαστική διαμάχη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Είναι ένα δημοσίευμα ψευδές, που ευνοεί την άλλη πλευρά. Υποτιμάει την μαρτυρία μου, την αλήθεια μου. Το δημοσίευμα λοιπόν αυτό, θέλει ψευδώς να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο επίπεδο των οικονομικών απαιτήσεων.

Τι εννοείς;

Έχει γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με εργατικές διεκδικήσεις μου, έχει γίνει αντίστοιχα ποινικό δικαστήριο, ως είθισται, όμως έχει ολοκληρωθεί πια η όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό. 

Η διαμάχη έχει κλείσει και ό,τι ήταν να γίνει, έγινε προ πολλού, πριν από εννέα χρόνια από τη μεριά μου. Υπήρχε μια διαμάχη οικονομικής φύσεως, που άνοιξε και έληξε τότε.

Άρα τώρα το δημοσίευμα δεν έχει βάση…

Όχι, είναι εντελώς ψευδές και σκέφτηκα μήπως κινηθώ νομικά εναντίον του συγκεκριμένου εντύπου. Ειλικρινά όμως, δεν θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Θέλω να κλείνω λογαριασμούς και όχι να διαιωνίζω προβλήματα του παρελθόντος.

epirusblog.gr
5 of 5
Απασφάλισε η Κατερίνα Γερονικολού - "Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με τον..."
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4304956749982857880

Τα καλύτερα

item