ΗΠΑ: Η λεσβιακή φέτα κάνει πάταγο στο Σαν Φρανσίσκο

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ Rainbow Grocery Co-operative στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ βρίσκεται μια μοναδική λιχουδιά, Τυρί φέτα από από την Λέσβο, το οποίο παράγεται από γάλα ντόπιων προβάτων. 

Πωλείται υπό την ετικέτα «Greek (Lesbian) feta» και σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο κατάστημα, αλλά και την εφημερίδα «San Francisco Chronicle» έχει μεγάλη επιτυχία στην πολυάριθμη γκέι κοινότητα της πόλης.

Το κατάστημα λέει ότι η ετικέτα είναι κάτι παραπάνω από διαφημιστικό κόλπο. «Ξέρουμε από πού είναι η φέτα μας. Είδαμε φωτογραφίες των προβάτων. 

Είναι μια φέτα που έχει ριζώσει σε αυτό το μαγαζί», δήλωσε ο Γκόρντον Έντγκαρ, υπεύθυνος για την αγορά τυριών στο Rainbow Grocery Co-operative, στη «San Francisco Chronicle». Συνέχισε αναφέροντας: «Υπάρχουν δύο πράγματα στο να την αποκαλούμε λεσβιακή φέτα. 

Δεν είμαστε ηλίθιοι. Ξέρουμε πως αν την ονομάσουμε έτσι, ο κόσμος θα πει «τι εννοείς;», που είναι από μόνο του μια νίκη. Ο Έντγκαρ είπε ότι αν την αποκαλούσαμε απλώς ελληνική φέτα θα έχανε αυτό το κύρος. 

Το κατάστημα ανήκει στο προσωπικό του και ο τομέας των τυριών έχει το ανεπίσημο παρατσούκλι «cheese pride» και μια έντονη γκέι κουλτούρα.

Η μαλακή και πικάντικη φέτα είναι ένα από τα τυριά με τις καλύτερες πωλήσεις, αλλά τον Ιούνιο, όταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στην πόλη για το διάσημο «Pride Festival», οι πωλήσεις της λεσβιακής φέτας εκτινάσσονται στα ύψη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μισό κιλό προσφέρεται στα 19,99 δολάρια!

Η λεσβιακή φέτα εισάγεται στις ΗΠΑ από το 2016 από την εταιρία Essex St Cheese που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Το προϊόν, πάντως, προέρχεται από το χωριό Άγρα της Λέσβου

Λίγο μετά από την πρώτη παραγγελία, το Rainbow Grocery Co-operative έδωσε στο τυρί το χαρακτηριστικό του όνομα. «Υπήρχε μια αίσθηση αλήθειας στο να το ονομάσουμε έτσι. Πολιτιστικά έμοιαζε πως αυτό είναι το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε», τόνισε η Μαράια Σπαρκς, εργαζόμενη στο κατάστημα.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Η λεσβιακή φέτα κάνει πάταγο στο Σαν Φρανσίσκο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5219400382720413207
item