Νέο αίτημα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει άμεσα το επόμενο βήμα στο Ταμείο Ανάκαμψης ενημέρωσε τη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Θα καταθέσουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο αίτημα πληρωμής μέχρι 28-29 Δεκεμβρίου και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες θα πετύχουμε μεγάλες απορροφήσεις», ήταν τα λόγια του κ. Σκυλακάκη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Όπως μάλιστα είπε, την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο, θα υπογράψεις με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συμβάσεις για την εκταμίευση 1,4 δις ευρώ που θα αποτελέσουν χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων.

Αναφερόμενος στις ανατιμήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υπουργείο, ο κ. Σκυλακάκης είπε:«Το πρόβλημα των ανατιμήσεων προκαλείται κυρίως από το φυσικό αέριο. Δεν είναι το πετρέλαιο. 

Είναι οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο που πιέζουν αφάνταστα όλα τα συστήματα ενέργειας της Ευρώπης. Έχουμε πρόβλημα ακρίβειας κυρίως λόγω του ηλεκτρισμού και είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

epirusblog.gr
5 of 5
Νέο αίτημα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους προανήγγειλε ο Σκυλακάκης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 984456805406693470
item