Οκτάωρη γενική απεργία στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ντράγκι

Δυο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας (τα Cgil και Uil) προκήρυξαν για σήμερα οκτάωρη γενική απεργία.

Η κινητοποίηση οργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιεχόμενο του νέου κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ιδίως την έλλειψη στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται ανεπαρκής η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Η τρίτη μεγάλη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Cisl, δεν συμμετέχει στην σημερινή απεργία, με το σκεπτικό ότι –λόγω της κρίσιμης φάσης που διέρχεται η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού– οι διεκδικήσεις πρέπει να προβληθούν με διαφορετικό τρόπο.

Απεργούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς, με εξαίρεση τον υγειονομικό (εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης), τους εκπαιδευτικούς – συμμετείχαν σε απεργία την 10η του μηνός –, καθώς και τους οδοκαθαριστές και τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των αποριμμάτων.

Η κεντρική συγκέντρωση, που θα συμπεριλαμβάνει ομιλίες υπεύθυνων της Cgil και της Uil, οργανώνεται στην Ρώμη

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στο Μπάρι (Απουλία), στο Παλέρμο (Σικελία), στο Κάλιαρι (Σαρδηνία), καθώς και στο Μιλάνο. Κεντρικό σύνθημα της σημερινής κινητοποίησης: «μαζί για την δικαιοσύνη».

Η μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων αναμένεται ότι θα καταγραφεί στον τομέα των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των αστικών συγκοινωνιών. Στην απεργία, κατά προβλέψεις, θα συμμετάσχει ακόμη και μέρος των αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Οκτάωρη γενική απεργία στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ντράγκι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8505560201249222965
item