«Ράπισμα» Ευρώπης στην Τουρκία λόγω της υπόθεσης Καβαλά, την απειλεί με αποβολή από το Συμβούλιο

Εντείνεται η απομόνωση της Τουρκίας από την ευρωπαϊκή κοινότητα, με τα αυστηρά μηνύματα για δημοκρατικό ολίσθημα να πληθαίνουν και την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά να «καίει» την Άγκυρα.

Σφίγγει, ειδικότερα, ο κλοιός για την Τουρκία για την υπόθεση του φυλακισμένου ακτιβιστή Οσμάν Καβαλα, με το Συμβούλιο της Ευρώπης να την απειλεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ακόμα και με αποβολή.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή  τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε παράταση της φυλάκισης του ακτιβιστή ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς κάθειρξης από το 2017 παρότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε αποφασίσει αποφυλάκιση του.

Η επιτροπή υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε εκ νέου, την Τρίτη, το θέμα με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της γείτονος από το συμβούλιο, εφόσον επιμείνει στη θέση της για τον Καβαλά, να είναι πλέον πολύ πιθανό. 

Ο Οσμάν Καβαλά, μέσα από την φυλακή, έδωσε συνέντευξη στην DW απαντώντας γραπτά σε ερωτήσεις στις οποίες μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Οι κατηγορίες περί κατασκοπίας σε βάρος μου και η φυλάκιση μου παρά την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι κατασκευασμένες, ο νομικός ορισμός της κατασκοπίας δεν στοιχειοθετείται. 

Δεν παρουσιάστηκαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για κατασκοπία. Για τον λόγο αυτό συνέκρινα κάποτε τις κατηγορίες με πρακτικές της ναζιστικής περιόδου».

epirusblog.gr
5 of 5
«Ράπισμα» Ευρώπης στην Τουρκία λόγω της υπόθεσης Καβαλά, την απειλεί με αποβολή από το Συμβούλιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2334590693591895492

Τα καλύτερα

item