Γιάννενα: Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων υπεύθυνη για τις ζημιές στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Tην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων αναδεικνύουν και πάλι οι καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και το νόμο Ιωαννίνων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπικής Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Αποτέλεσμα της έλλειψης έστω και των στοιχειωδών προληπτικών μέτρων και ελέγχων είναι η πτώση της γέφυρας στη Γότιστα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι. Πολλά χωριά του λεκανοπεδίου σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων είναι αποκλεισμένα. 

Ακόμη και παράπλευροι οδοί της Εγνατίας είναι απροσπέλαστοι. Αγροτοκτηνοτρόφοι και άλλοι εργαζόμενοι αδυνατούν να φτάσουν στα ζώα τους και στην εργασία τους, όπως περιγράφει η ανακοίνωση.

“Δεν πρόκειται για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, αλλά δεν είναι επίσης φυσικό φαινόμενο σε κάθε κακοκαιρία να αποκλείονται δρόμοι, να πλημμυρίζουν ή να καταστρέφονται περιουσίες, να παίζουν οι οδηγοί τη ζωή τους “κορώνα γράμματα” μη πέσει η γέφυρα, ή ο δρόμος. 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής του «κόστους-οφέλους» που θεωρεί κόστος τα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα για την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα. Αυτή την πολιτική υπηρετούν απαρέγκλιτα τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τοπική Διοίκηση Περιφέρειας και Δήμου” καταλήγει το ΚΚΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων υπεύθυνη για τις ζημιές στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5897227707820477393

Τα καλύτερα

item