ΥΕΘΑ : Απόρρητα μη Επανδρωμένα Σκάφη Επιφανείας αξιολογεί το ΠΝ …

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί την ανάπτυξη πειραματικών τεχνολογιών που αφορούν σε μη επανδρωμένα σκάφη επιφάνειας συνεκτιμώντας τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις.

Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν καθορισθεί μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μη επανδρωμένα πλοία συνοδά στολίσκων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο».

«Παράλληλα», επισήμανε ο υπουργός, «εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές, για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των συγκεκριμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων».

«Περαιτέρω αποδέσμευση στοιχείων μέσω της παρούσας διαδικασίας δεν είναι δυνατή», πρόσθεσε, «καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “απορρήτου”, διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Σχόλιο:Είναι γεγονός οτι μετά τα Ελικόπτερα UAV το Πολεμικό Ναυτικό το ψάχνει στην άλλη πλευρά για τα Warship που θα αυλακώνουν το Αιγαίο και ειδικά για το κυνήγι των Υ/Β

epirusblog.gr
5 of 5
ΥΕΘΑ : Απόρρητα μη Επανδρωμένα Σκάφη Επιφανείας αξιολογεί το ΠΝ …
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6924298549892987843
item