Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ - Βίντεο

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Νάφταλι Μπένετ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Αρχικά, ο Ναφτάλι Μπένετ είπε: «Φίλε μου Νίκο, φίλε μου Κυριάκο, καλωσήρθατε στην Ιερουσαλήμ. Οι χώρες μας έχουν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, με βαθιά ιστορία και πλούσια κληρονομιά, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Μοιραζόμαστε κοινές αξίες για την ευημερία, την ασφάλεια και την ελευθερία. Αναγνωρίζουμε τις απειλές στην περιοχή και τις προκλήσεις, ανησυχούμε για την ασφάλεια. Ενισχύουμε διαρκώς τις σχέσεις με τους φίλους μας σε όλα τα επίπεδα. 

Θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ενεργειακή μας συνεργασία με τον East Med, συνεργαζόμαστε στο θέμα του Covid και της κλιματικής αλλαγής. Δεν είστε μόνο σύμμαχοι, είστε πραγματικοί φίλοι». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο σημείο, με αφορμή και τη λειτουργία του κέντρου στην Καλαμάτα. 

Θα συζητήσουμε για την Covid, μάθαμε πολλά από το Ισραήλ και το πιο σημαντικό μήνυμα που λάβαμε, ήταν πως πρέπει να συνεχίσουμε επιθετικά τον εμβολιασμό. 

Θα μιλήσουμε για πεδία κοινής συνεργασίας, για τα συμπεράσματα της COP26 και τα ενεργειακά. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για περιφερειακές προκλήσεις και ατυχή γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην Κύπρο τους προηγούμενους μήνες και τις προκλήσεις με τα Βαρώσια. 

Επίσης, θα μιλήσουμε για τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης μετά την Covid. Ανυπομονούμε για ουσιαστικές συζητήσεις».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των τριών ηγετών


epirusblog.gr
5 of 5
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ - Βίντεο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6646542128058302022
item