Συνεκπαίδευση Ελευθέρων Σκοπευτών …Ειδικής Ακριβείας (ΕΣΕΑ) (φωτό

Από 06 έως 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικής Ακριβείας (ΕΣΕΑ), με την συμμετοχή προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας. 

Σκοπός της συνεκπαίδευσης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας κατά την οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών ΕΣΕΑ.

Ειδικότερα, στα αντικείμενα της εκπαίδευσης περιλαμβάνοντας η τακτική χρησιμοποίηση ελεύθερων σκοπευτών, βολές υπό κλίση από μεσαίες και μακρινές αποστάσεις, επιχειρησιακές βολές στην βάση υποθετικών σεναρίων και εκτέλεση Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΕΣΕΑ – 2021». 


Η συμμετοχή των ελεύθερων σκοπευτών της Εθνικής Φρουράς στην συγκεκριμένη συνεκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και συμβάλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της ΔΚΔ.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Τριμερής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Αρμενίας, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών. 

epirusblog.gr
5 of 5
Συνεκπαίδευση Ελευθέρων Σκοπευτών …Ειδικής Ακριβείας (ΕΣΕΑ) (φωτό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6586032136549373442
item