Γιάννενα: Δυνατότητες Για Συνεδριακό Τουρισμό Στα Ιωάννινα

Ταξίδι εξοικείωσης για τουριστικούς πράκτορες συντόνισε ο Δήμος Ιωαννιτών

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για τουριστικούς πράκτορες της MICE (meetings, incentives, conferences and events) της βιομηχανίας του Τουρισμού από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία συντόνισε ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Ένα γεμάτο πρόγραμμα με δραστηριότητες έ δωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τουρισμού να επισκεφθούν τα νέα ξενοδοχεία της πόλης, να γνωρίσουν τους συνεδριακούς χώρους αλλά και να γευθούν την τοπική κουζίνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στα Ιωάννινα οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα νέα Boutique ξενοδοχεία με σκοπό την ανάπτυξη νέων εμπειριών και τουριστικών πακέτων για τους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, επισκέφθηκαν νέους συνεδριακούς χώρους και περιηγήθηκαν στο κάστρο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν και στην Ιερά Μητρόπολη, της οποίας η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου. 

Η βόλτα στη γραφική περιοχή του κάστρου, δίπλα στο Ιτς Καλέ, η μαγευτική θέα από το μοναδικό rooftop της πόλης, αλλά και η περιήγηση στα σοκάκια των Ιωαννίνων, ήταν εμπειρίες που έδωσαν προστιθέμενη αξία στην παραμονή τους.

Ακόμη, οι επαγγελματίες τουρισμού επισκέφθηκαν το Δημαρχείο όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος και συζήτησαν για την τουριστική ανάκαμψη της πόλης μετά την πανδημία. Επιπλέον, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Στάθη Σιούτη.

Η γαστρονομία με τα τοπικά προϊόντα αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αυθεντικές γεύσεις από πίτες και εδέσματα, σε συνδυασμό με τοπικά κρασιά και τσίπουρο άφησαν μια ευχάριστη γεύση στους προσκεκλημένους, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και συμφώνησαν ότι η τοπική κουζίνα είναι αυτή που θα πρέπει να κυριαρχήσει στη μαγειρική σκηνή της πόλης.

Το τμήμα Τουρισμού επιμελήθηκε το πρόγραμμά των καλεσμένων σε συνεργασία με την εταιρεία-σύμβουλο για την τουριστική ανάπτυξη “Wise Ram SA”.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δυνατότητες Για Συνεδριακό Τουρισμό Στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2616434509010008915
item