Γιάννενα: Κάλεσμα προς όλους για να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας

Κάλεσμα προς όλους για αγώνα, μία νέα αρχή με την κοινωνία, ενώνοντας δυνάμεις, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, ώστε να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την πολιτική του ομιλία.

Πάμε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη, για τη μεγάλη νίκη που θα φέρει ξανά την ασφάλεια και την προοπτική σε αυτό τον τόπο. Γιατί η Ελλάδα πρέπει ξανά να κοιτάξει μπροστά. Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει και μπορούν να ζήσουν καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε αναφορές στους χειρισμούς της κυβέρνησής του στην δύσκολη περίοδο των μνημονίων, επισήμανε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αξιοποίησε την προοπτική που άνοιξε η δική του διακυβέρνηση , μαζί με την κοινωνία, μετά από μια μακρά περίοδο θυσιών και δυσκολιών και τόνισε:

«Η Ελλάδα άφησε πίσω της το 2018 τα μνημονιακά χρόνια, με καθαρό ορίζοντα και προοπτική για το μέλλον. Με πολύ κόπο και αγώνα, οι θυσίες μετατράπηκαν σε υποθήκη για το αύριο.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως ήρθε αυτή την υποθήκη να την εξαργυρώσει για ίδιον όφελος.

Και μέσα σε δυο χρόνια, έφερε την Ελλάδα σε χειρότερο σημείο από εκεί που την παρέλαβε. Αυτό είναι το μήνυμα των πολιτών που συναντάω παντού, ανεξάρτητα το τι ψήφισαν. Δεν συναντώ βέβαια επιχειρηματίες με τεράστια κέρδη που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Συναντάω, κυρίως ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, της σκληρής δουλειάς, της δημιουργίας.

Και μου λένε, ότι αυτό που ζούνε σήμερα δεν το έζησαν ούτε στα μνημόνια. Τη ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Και μια εξουσία απόμακρη βαθιά κυνική, αλαζονική και διεφθαρμένη. Που πίσω από κάθε πολιτική πρωτοβουλία για μεταρρύθμιση βρίσκεται και κάποιο ντιλ με συμφέροντα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το όραμα που ωθεί την παράταξή του σε ένα μέλλον καλύτερο, δικαιότερο και ασφαλέστερο, είναι η ρεαλιστικότατη προοπτική μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αλλάξει την Ελλάδα, θα την ξαναβάλει σε τροχιά κοινωνικής Δικαιοσύνης και προκοπής και ξεκαθάρισε:

« Για εμάς είναι απολύτως φανερό, ότι πρώτη μας βασική αποκλειστική προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς , η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός, αναρωτήθηκε , «αν σήμερα μπορεί να ομνύει κανείς στη Δημοκρατική Παράταξη, στην ιστορία και στους αγώνες της, αν δεν ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα αυτό το αταλάντευτο μέτωπο του με τη Δεξιά, το αταλάντευτο μέτωπό του με τη ΝΔ και ιδιαίτερα με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη».

Παράλληλα υπογράμμισε πως υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Δημοκρατική Παράταξη και την Δεξιά λέγοντας:

«Δεν μπορείς να είσαι και με την Δημοκρατική Παράταξη και με την Δεξιά. Ή με την Δημοκρατική Παράταξη είσαι ή με την Δεξιά. Εμείς δεν έχουμε πολιτικούς αντιπάλους ούτε στο χώρο της αριστεράς, ούτε της κεντροαριστεράς, ούτε του κέντρου. 

Έχουμε διαφορές αλλά όχι εχθρότητα. Εμείς έχουμε ένα μονάχα πολιτικό αντίπαλο και αυτός είναι η Δεξιά και η πολιτική της. Και για αυτό έχουμε ένα μόνο πολιτικό στόχο. Και σας καλώ να αγωνιστούμε να νικήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές. Να βγούμε πρώτο κόμμα για να ανοίξει ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση στο τόπο μας».

Αναφερόμενος στην πορεία προς το Συνέδριο, τόνισε πως έχουν γίνει βήματα προς την διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος . 

«Πρέπει όμως να απευθυνθούμε στον λαό να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος, να γίνει κόμμα συμμετοχικό δημοκρατικό, συλλογικό, να συνδιαμορφώνουμε τις κρίσιμες αποφάσεις όχι κάθε 4 χρόνια όποτε έχουμε Συνέδριο, για να έρθουν να ψηφίσουν μια φορά μαζί με φίλους ή μέλη άλλων κομμάτων όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά να αισθάνονται ότι 365 μέρες τον χρόνο συνδιαμορφώνουν και λαμβάνουν τις αποφάσεις μαζί με την ηγεσία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κάλεσμα προς όλους για να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7013618219038728358
item