Γιάννενα: Συλλαλητήριο για προϋπολογισμό-ακρίβεια από το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε συλλαλητήριο στις 14 Δεκεμβρίου, στις 18.30, από την οδό Γιοσέφ Ελιγιά, «ενάντια στην ακρίβεια και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Την ώρα που μπουκώνουν με νέα κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα αντισταθμιστικά μέτρα που εξαγγέλλουν δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των εισοδημάτων μας» προσθέτει και συμπληρώνει πως «είναι πρόκληση την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία  να μειώνεται κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. 

Αντίθετα, τα ‘δωράκια’ στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ».

Το Εργατικό Κέντρο καταθέτει το εξής πλαίσιο αιτημάτων:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου
  • Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία  αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας  με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό  πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε  όλους-ες
  • Μειώσεις κατά 50%  των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά  και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων  στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις  εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση  3.000 € για κάθε παιδί.
  • Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές  οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες  οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους  τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συλλαλητήριο για προϋπολογισμό-ακρίβεια από το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5130366290816941085

Τα καλύτερα

item