Γιάννενα: Βάζει μπροστά νέες δομές ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Τρεις νέες δομές που στο σύνολό τους αφορούν τους ηλικιωμένους θέλει να δημιουργήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Τρεις νέες δομές που στο σύνολό τους αφορούν τους ηλικιωμένους θέλει να δημιουργήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων σε αγαστή συνεργασία με τα μέλη της διοίκησης και τον Γενικό Διευθυντή και έχοντας την αρωγή της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος αφού έχει στα χέρια του την μελέτη στατικότητας του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που βρίσκεται πίσω από το Γηροκομείο, βάζει μπρος το μεγαλόπνοο σχέδιο για την δημιουργία τριών δομών: μία πτέρυγα εξήντα δωματίων για φιλοξενία ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μία για την στέγαση  δομής ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και μία για ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια.

Σε 3.500 τετραγωνικά μέτρα…

Ο κ. Μάξιμος έχει ήδη κάνει τις πρώτες ενέργειες που είναι και καθοριστικής σημασίας. Έχει την μελέτη, έχει απομακρύνει υλικά άχρηστα και έχει ήδη πάρει «πράσινο φως» από ανθρώπους που συνδράμουν το εγχείρημα.

Τώρα, έρχεται να ζητήσει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας ζητώντας από τον καθένα μας να συμμετάσχει με το ποσό των 10 ευρώ στην λαχειοφόρο αγορά ενώ το υπόλοιπο χρηματικό ποσό αναμένεται να βρεθεί από χορηγίες αλλά και από την εκποίηση ακινήτων.

3 εκ. ευρώ από χορηγίες αλλά και εκποίηση ακινήτων

Τα έσοδα αυτής της προσπάθειας θα διατεθούν για το μεγάλο εγχείρημα το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Στα 3.500 τετραγωνικά μέτρα που είναι όλο το κτήριο, ο Μητροπολίτης μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, φιλοδοξεί να δημιουργήσει δομές που αφενός θα καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας και αφετέρου θα εισφέρουν τα απαραίτητα έσοδα ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών του Γηροκομείου.

Μάλιστα, θέλοντας να παρακινήσει όλους μας, ο ίδιος ανακοίνωσε πως τα λειτουργικά έξοδα του Γηροκομείου για το νέο έτος- ύψους 100.000 ευρώ, θα καλυφθούν εξ΄ ολοκλήρου από την Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Μεγάλη η ζήτηση!

Η ζήτηση είναι μεγάλη καθώς πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη και τον γενικό διευθυντή του Γηροκομείου, εκκρεμούν 100 αιτήσεις ηλικιωμένων για φιλοξενία ενώ δεκάδες άλλες βρίσκονται στον ΕΟΠΠΥ.

«Οι δομές αυτές είναι απαραίτητες για να γίνει βιώσιμο το Γηροκομείο το οποίο μέχρι και πριν λίγα χρόνια είχε χρέη που έφταναν στις 800 χιλιάδες. Κάναμε μεγάλο αγώνα, μεγάλη προσπάθεια και ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον γενικό διευθυντή που είναι οργανωτικός άνθρωπος. 

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα σπουδαίο έργο. Είναι δομές που τις έχει ανάγκη ο τόπος» ανέφερε ανακοινώνοντας την λειτουργία λαχειοφόρου αγοράς προκειμένου να εξευρεθεί ένα μέρος των χρημάτων για την ολοκλήρωση των νέων δομών.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βάζει μπροστά νέες δομές ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2155033134824901736
item