Ιρίνα Καραμάνος: Η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής μίλησε για τη σχέση της με την Ελλάδα

Η Ελληνικής καταγωγής Ιρίνα Καραμάνος, μίλησε για τη σχέση της με τη χώρα μας αλλά και τη νίκη του συντρόφου της στις προεδρικές εκλογές της Χιλής.

Πριν λίγες ημέρες ο Γκαμπριέλ Μπόριτς βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς ανέλαβε την διακυβέρνηση τη Χιλής σε ηλικία 35 ετών. Ο νέος πρόεδρος που προέρχεται από την κεντροαριστερά έχει στο πλευρό του την Ιρίνα Καραμάνος που όπως φανερώνει και το επίθετό της, έχει ελληνική καταγωγή.

Η ίδια έχει σπουδάσει ανθρωπολογία και επιστήμες επικοινωνίας στη Γερμανία, ενώ μιλάει τέσσερις γλώσσες, ανάμεσά τους και τα Ελληνικά. 

Φυσικά είναι μέλος στο κόμμα που ανήκει ο σύντροφός της και μάλιστα ηγείται του φεμινιστικού μετώπου. Τη δεκαετία του 80 ο πατέρας της Τζορτζ Καραμάνος ήταν διευθυντής στην ελληνική κοινότητα του Σαντιάγκο.

«Στόχος της κυβέρνησης η ισότητα»

Η Ιρίνα Καραμάνος μίλησε στην ΕΡΤ3 και επέλεξε να μιλήσει ελληνικά αναφερόμενη στη σχέση της με τον νέο πρόεδρο της Χιλής. «Δεν είμαστε παντρεμένοι με τον Γκαμπριέλ, αλλά είμαστε μαζί τρία χρόνια».

Στη συνέχεια μίλησε για το όραμα της νέα κυβέρνησης της Χιλής: «Θα προσπαθήσει να ξανά σχεδιάσει και να αλλάξει την πολιτική της με στόχο την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Θα εφαρμόσουμε πολιτικές που θα ακολουθούν το πρόγραμμά μας με αξιοπρέπεια και θα δίνουν έμφαση στην κοινωνική δικαίωση και στο ενιαίο σύστημα υγείας. Έχουμε πολύπλοκο και κατακερματισμένο σύστημα υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την Ελληνική καταγωγή της είπε: «Έμαθα Ελληνικά πριν από δέκα χρόνια και πήγα στην Εύβοια για να μάθω την ιστορία της οικογένειας μου. Οι Παππούδες μου κατάγονταν από την Κύμη Ευβοίας. Έχω συγγενείς και θα πάω να τους δω».



epirusblog.gr
5 of 5
Ιρίνα Καραμάνος: Η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής μίλησε για τη σχέση της με την Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5363825177719591800
item