Δένδιας: Στα γαλλικά ναυπηγεία που κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες τον Ιανουάριο

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συνεχίσει τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της Ελλάδας αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Όπως γνωστοποιούν, καταρχήν αναμένεται να μεταβεί στη Βιέννη την Πρωτοχρονιά, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αυστριακού ομολόγου του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, όπου αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή και του, μέχρι πρότινος, ΥΠΕΞ, Μίχαελ Λίνχαρτ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αυστριακού πρέσβη στο Βερολίνο.

Προηγουμένως, επίσης κατόπιν πρόσκλησης του κ. Σάλενμπεργκ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα παρακολουθήσουν από κοινού την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα, στις 4 Ιανουαρίου, τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ, στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Στη Γαλλία για φρεγάτες και Φλοράνς Παρλί

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στη Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί (Florence Parly).

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Στα γαλλικά ναυπηγεία που κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες τον Ιανουάριο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5878523159582411832
item