Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης: Θα έχουν τις επόμενες μέρες συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων

Μπορεί να είναι και οι δύο από την Κρήτη αλλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νεοεκλεγείς αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δεν γνωρίζονταν ως τώρα, όπως προέκυψε από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που μόλις διεφάνη ότι νικητής από την κάλπη του ΚΙΝΑΛ έβγαινε ο κ. Ανδρουλάκης σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε μαζί του συγχαίροντάς τον για την εκλογή του και ευχόμενός του επιτυχία στα καθήκοντά του. 

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε στον νεοκλεγέντα αρχηγό πρόσκληση να βρεθούν από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει για πρώτη, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν αυτή την ευκαιρία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός για τις ευχές, συμφώνησε να υπάρξει συνεννόηση των γραφείων τους για να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, πηγές που απηχούν τις απόψεις του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη δεν αλλάζει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, κάτι που θα δώσει χρόνο στον νέο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει τον χώρο του και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Άλλωστε, η πεποίθηση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι η μαζική προσέλευση των φίλων του ΚΙΝΑΛ στις κάλπες αποτελεί θετικό γεγονός που δεν συνιστά απειλή τη Νέα Δημοκρατία.

 Εκτιμούν, αντιθέτως, ότι η πολιτική χειραφέτηση του άλλοτε κραταιού κόμματος της Κεντροαριστεράς που ενδεχομένως θα φέρει η ανάδειξη νέου αρχηγού μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης μετανάστευσαν μαζικά στην Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση δεν έκρυψε ποτέ ότι αναζητά ουσιαστικές, ποιοτικές προτάσεις από την αντιπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

«Ελπίζω να τις ακούσει τώρα από το τρίτο κόμμα της Βουλής, γιατί το δεύτερο, δυστυχώς, αποδείχθηκε ήδη ουραγός σε αξιοπιστία», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Προσδοκώ, συνεπώς, υπεύθυνη κριτική από το ΚΙΝΑΛ».

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης: Θα έχουν τις επόμενες μέρες συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3788846879013338107
item