Κάρολος Παπούλιας: Συλλυπητήρια της Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Καρόλου Παπούλια, απέστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως σημειώνει η κυρία Σακελλαροπούλου ο Κάρολος Παπούλιας ήταν βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής και συνέβαλε κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», σημειώνει.

Ολόκληρο το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό.

Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του.

Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα.

Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

epirusblog.gr
5 of 5
Κάρολος Παπούλιας: Συλλυπητήρια της Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6447987092344445008
item