«Έβαλε τα κλάματα, έκλαψα κι εγώ και...» - Η άγνωστη αποκάλυψη του Γιώργο Θεοφάνου για την Πέγκυ Ζήνα

Συνέντευξη στον Γιάννη Πουλόπουλο παραχώρησε πρόσφατα ο Γιώργος Θεοφάνους, λίγο μετά την πρεμιέρα της νέας του εκπομπής. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κόντρα του με την Πέγκυ Ζήνα, με τον ίδιο να αποαλύπτει τον τρόπου που τα ξαναβρήκαν.

Η αποκάλυψη του Θεοφάνους για την Ζήνα

Η αλήθεια είναι ότι έχεις γράψει τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή. Όπως εποχή έχουν αφήσει και κάποιες κόντρες σου με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την Πέγκυ Ζήνα κι άλλους. Ποιος έκανε το πρώτο βήμα για να τα ξαναβρείτε;

Με τη Νατάσα όχι μόνο τα ξαναβρήκαμε, αλλά ηχογραφήσαμε και δύο δίσκους, την Κόκκινη γραμμή και το Απέναντι. Με την Πέγκυ Ζήνα δεν συναντηθήκαμε δισκογραφικά, αλλά κάναμε μαζί μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 25 χρόνια του Θεάτρου Βεργίνα. Με την Πέγκυ ήρθαμε κοντά όταν συναντηθήκαμε στην κηδεία του Αντώνη Βαρδή.

Την έπιασα και της είπα «είναι δυνατόν να μη μιλάμε;». Έβαλε τα κλάματα, έκλαψα κι εγώ και το λύσαμε. Με τη Νατάσα δεν θυμάμαι καν πώς τα ξαναβρήκαμε. Θα πρέπει να ρωτήσεις εκείνη που είναι σκορπίνα και τα θυμάται όλα. 

Ότι κι αν έχει γίνει όμως, την αγαπώ πολύ και κάθε φορά που γράφω ένα γυναικείο λαϊκό τραγούδι σκέφτομαι «η Νατάσα πώς θα το έλεγε;». Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ρέμο.

Είναι οι τραγουδιστές της γενιάς μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τιμώ παλαιότερους ή νεότερους καλλιτέχνες. 

Αυτή την περίοδο γράφω τραγούδια, σε στίχους του Φίλιππου Γράψα, για τον Μανώλη Μητσιά, αλλά και για τη Μελίνα Ασλανίδου με τον Θάνο Παπανικολάου και την Ελεάνα Βραχάλη για τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Η αποκάλυψη του Θεοφάνους για την Ζήνα

Βυθισμένος στην θλίψη ο Γιώργος Θεοφάνους

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τη Μαρία Λεμονιά παραχώρησε ο Γιώργος Θεοφάνους. Ο ίδιος, λίγο μετά τις εξελίξεις με την υγεία του, αναφέρθηκε στα παιδιά του αλλά και στον κορωνοϊό.

Πώς είναι η σχέση σου με τα παιδιά σου;

Τα παιδιά μου είναι η ζωή μου.

Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα σου;

Και αν σου την πω και όλοι αρχίζουν να με βαράνε εκεί;

Τι σου δίδαξε ο καιρός της πανδημίας;

Να μην πιστεύω σε τίποτα και σε όλα ταυτόχρονα. Πάντως, τη μέρα που πήγα τα παιδιά μου να εμβολιαστούν, δεν σου κρύβω ότι γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα και ήθελα να φωνάξω δυνατά στα δικά μου παιδιά και στα άλλα παιδιά που βρίσκονταν στις γύρω καρέκλες “συγγνώμη”. 

Συγγνώμη εκ μέρους της γενιάς μου. Μια μεγάλη συγγνώμη που σας φέραμε σε αυτό το σημείο.

Με τι θυμώνεις σήμερα;

Θυμώνω με ότι έκαναν η προηγούμενη γενιά και η δική μου όχι μόνο στον πλανήτη, αλλά νομίζω σε όλα τα επίπεδα. Αυτές οι γενιές μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πήραν τις χειρότερες αποφάσεις για τον άνθρωπο.

Βυθισμένος στην θλίψη ο Γιώργος Θεοφάνους

epirusblog.gr
5 of 5
«Έβαλε τα κλάματα, έκλαψα κι εγώ και...» - Η άγνωστη αποκάλυψη του Γιώργο Θεοφάνου για την Πέγκυ Ζήνα
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5824828259592879353
item