Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Ένας κλειστός φάκελος που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων από ανώνυμο αποστολέα αποτέλεσε τη βάση της έρευνας για το «ξήλωμα» του κυκλώματος που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.


Το «βαθύ λαρύγγι» παρέδωσε έναν «θησαυρό» πληροφοριών, τον οποίο κλήθηκαν να διασταυρώσουν και να αποδείξουν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας. Η επιστολή του αγνώστου περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία των 8.000 σελίδων και αναφέρει:

«Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα Τμήματα της Αθήνας αλλά και στην επαρχία.

Η ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 έως 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π… (σ.σ. εκδιδόμενες γυναίκες). 

Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες... Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. 

Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ‘ομάδα’ για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με «καθαρό όνομα» για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό.

Η δουλειά έχει ως εξής: Ο πελάτης αρχικά συνήθως μιλάει με τον… για το τι θέλει , ταυτότητα, διαβατήριο ή και δίπλωμα οδήγησης και συμφωνούν για την τιμή. Αρχικά δίνει μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα λεφτά στο τέλος, αφού πάρει τα χαρτιά.

Το τελευταίο διάστημα, σε κάποιες ταυτότητες, βάζουν ψεύτικους μάρτυρες, δηλαδή άγνωστους ανθρώπους που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ μπροστά τους, με σκοπό να γλιτώσουν έναν ακόμη ενδιάμεσο… (…)

Φυσικά και ο κάθε αστυνόμος που εμπλέκεται ξέρει τι γίνεται και παίρνει τα ποσοστά του αλλά πιστεύει ότι και να προκύψει το οτιδήποτε και να ακυρωθεί η ταυτότητα πάλι θα τη βγάλει καθαρή γιατί ο ταυτοτητάς φαίνεται ότι έκανε κανονικά τη δουλειά του και θα το ρίξει στην κορόιδα ότι τάχα δεν κατάλαβε και τέτοια. Ψέματα. 

Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί 30 και 35 ετών πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον ‘πατέρα’ τους που είναι γύφτος. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος που έβγαλε τέτοια ταυτότητα τα πήρε σίγουρα (…)

Κάπου το Νοέμβριο του 2018 είχαν βγάλει ταυτότητα σε μία… με ρωσικά στοιχεία που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά και η ταυτότητα πήγε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε εταιρίες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι γιατί έφαγε λεφτά. (…)

Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους βγήκε μία ταυτότητα με το όνομα… και πήγε 150 χιλιάρικα (…)

Ο… είχε μπει μάρτυρας σε ταυτότητα για Ινδό που τον είχε για κηπουρό στο εξοχικό του. (…)

Οι υπάλληλοι στους Δήμους κάνουν τις μούφα εγγραφές στα δημοτολόγια. Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα.

Γι’ αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο. Μετά είναι εύκολο να βγάλουν οι άλλοι την ταυτότητα αφού οι αστυνόμοι όταν κάνουν έλεγχο, τα στοιχεία είναι περασμένα κανονικά στα πιστοποιητικά και δε φαίνεται τίποτα παράνομο».Ο έλεγχος
epirusblog.gr
5 of 5
Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5489040236964592544

Τα καλύτερα

item