Καταριανός πρέσβης: Ελπίζω οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Κατάρ να ενισχυθούν στο μέλλον

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία του Κατάρ στην Ελλάδα, εορτάστηκε στην Αθήνα η εθνική ημέρα του Κατάρ.

Ο πρέσβης του Κατάρ Ουαλίντ Αλ - Εμάντι (Waleed bin Mohammed Al-Emadi) καλωσόρισε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τους προσκεκλημένους και γιόρτασε μαζί τους την εθνική ημέρα της χώρας του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Κατάρ και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Καταριανού πρέσβη και τη δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία του Κατάρ στη χώρα μας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρέσβης του Κατάρ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας, «για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία από την πρώτη μέρα που έφτασα σε αυτή τη μεγάλη χώρα». 

Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις του Κατάρ με την Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα «οι στρατηγικές διμερείς σχέσεις να ενισχυθούν στο μέλλον, καθώς αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει μεγαλύτερη επιτυχία και ότι η συμμαχία Κατάρ-Ελλάδας διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον και για τους δύο λαούς μας».

Σημείωσε πως «από το 2007, όποτε ξεκίνησε το Κατάρ να έχει διπλωματικούς δεσμούς με την Ελλάδα, έχουμε δει τις διμερείς σχέσεις να ανθίζουν» και διαμήνυσε πως «σήμερα ανανεώνουμε τους δεσμούς της γόνιμης συνεργασίας που φέρνει φιλία στις δύο χώρες μας και ωφελεί τους πολίτες μας».

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμησή του στο «ενδιαφέρον της Ελλάδας για φιλία με τον αραβικό κόσμο, για τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες της και για την υποστήριξή της σε άλλες πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην περιοχή και την αποφυγή συγκρούσεων».

Εν συνεχεία, ανέδειξε τον συμβολισμό των φετινών εορτασμών. «Γιορτάζουμε αυτή την Εθνική Ημέρα το 2021 με το σύνθημα "Προγονικά λιβάδια: Ένα ζήτημα εμπιστοσύνης", που αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση των Καταριανών με το περιβάλλον τους , όπου μεγάλωσαν και επηρεάστηκαν από τα χαρακτηριστικά του για να διαμορφώσουν και να ενισχύσουν την ταυτότητά τους, ενώ η απλότητά του κατακλύζει το ήθος, την ταπεινότητα, την κοινή λογική, τα λόγια και την πολιτική με στόχο να δημιουργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για τις εσωτερικές και εξωτερικές σχέσεις της χώρας τους» ανέφερε στην αρχή του μηνύματος.

Εστιάζοντας στην εξωτερική πολιτική του Κατάρ, ανέφερε πως οι Αρχές της βασίζονται στα θεμέλια της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ όλων των χωρών. 

Σε αυτή τη βάση, υπογράμμισε, το Κατάρ επιβεβαίωσε την υποστήριξή του για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, μέσω της μεσολάβησης μεταξύ όλων των φίλων χωρών.

Περαιώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους που έδωσαν το «παρών» στη δεξίωση και δεσμεύτηκε πως θα αγωνίζεται για την ειρήνη και την ευημερία των δύο λαών, για λαμπρό μέλλον της φιλίας Κατάρ-Ελλάδας».

Στην εκδήλωση για την εθνική εορτή του Κατάρ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, οι υφυπουργοί Εξωτερικών, για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, διευθυντές Διευθύνσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


epirusblog.gr
5 of 5
Καταριανός πρέσβης: Ελπίζω οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Κατάρ να ενισχυθούν στο μέλλον
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5323935156690529345
item