Άρτα: Σε αντίξοες συνθήκες οι υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Άρτας

Ημέρες δόξας γνωρίζει και πάλι το παλιό νοσοκομείο Άρτας και νυν Κέντρο Υγείας (ΚΥ).

Εκατοντάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά υπηρεσίες υγείας και επιπλέον το ΚΥ Άρτας είναι από τα βασικά εμβολιαστικά κέντρα του νομού με πάνω από 200 εμβολιασμούς ανά ημέρα. 

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το ελάχιστο διοικητικό προσωπικό δίνουν με φιλότιμο και αλληλεγγύητον αγώνα τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

Το κτήριο αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματακαι ήδη έχει καταρρεύσει το εξωτερικόστέγαστρο της κεντρικής εισόδου, ενώ λείπουν βασικά υλικά και μεταξύ αυτών αντισηπτικά και μάσκες προστασίας.

Επίσης, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος σε σημείο ώστε οι γιατροί να μεταφέρουν μαζί τους τούς προσωπικούς τους υπολογιστές. Αλλά και πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα λόγω των συνεχών διακοπών των διαδικτυακών και άρα απαιτείται άμεση αναβάθμιση του ίντερνετ.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κεντρική θέρμανσηκαι οι υπάλληλοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μικρές σόμπες που είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες, ειδικά τώρα με τις παγωνιές. 

Επιπροσθέτως, η έλλειψη κεντρικού κλιματισμού εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού, δοθέντος ότι ό αέρας δεν φιλτράρεται.

Από τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης με συνέπεια να μην αρχειοθετούνται ακόμακαι επίσημα έγραφα που αφορούν την λειτουργία αλλά και τις συνεχείς ενημερωτικές εγκυκλίους για την διαχείριση της πανδημίας και των λοιπών νοσημάτων.

Γιατροί και νοσηλευτές απευθύνουν έκκληση για άμεσες και λυσιτελείς παρεμβάσεις προκειμένου και η λειτουργία του ΚΥ να βελτιωθεί και οι πολίτες να λαμβάνουν σε πλαίσιο υγειονομικής προστασίας τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά μέτρα που συστήνουν όλοι οι επιδημιολόγοι είναι η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να αναχαιτισθεί η πανδημία.

Και το ΚΥ Άρτας, λόγω φύσης και θέσης, αποτελεί βασική υποδομή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που το τελευταίο διάστημα σαρώνει την Άρτα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σε αντίξοες συνθήκες οι υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3887383261921867269
item