Δραματικές εικόνες στα νοσοκομεία της Γερμανίας, πεθαίνουν ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία την ώρα που το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό. Τον υψηλότερο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πολλές νοσοκομειακές κλινικές προειδοποιούν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα η χώρα μπορεί να έχει έξι χιλιάδες ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η κατάσταση στη Θουριγγία είναι δραματική, όπως επισημαίνουν γιατροί στο περιοδικό Focus.

Τονίζουν μάλιστα ότι πολλοί από τους ασθενείς, που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν, υποκύπτουν. Εφόσον δεν υπάρχουν κρεβάτια, πολλοί ασθενείς περιμένουν τη σειρά τους για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις με πολλά νοσοκομεία να γεμίζουν με ασθενείς Covid.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιδημιολογικού ινστιτούτου «RK», σήμερα τα νέα κρούσματα Covid ανήλθαν σε 67.186, 302 περισσότερα σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα, και οι νέοι θάνατοι στους 446.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέσα σε 24 ώρες από τις 18 Φεβρουαρίου.

Ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της ιατρικής ένωσης (DIVI) σε ΜΕΘ, επισημαίνει ότι η χώρα μπορεί να έχει 6.000 ανθρώπους στην εντατική μέχρι τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από τα μέτρα που θα αποφασιστούν τώρα από τους πολιτικούς.

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε ο Μαρξ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF καλώντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προσωρινού lockdown. «Πρέπει να σώσουμε τις κλινικές από την κατάρρευση», τονίζει.

epirusblog.gr
5 of 5
Δραματικές εικόνες στα νοσοκομεία της Γερμανίας, πεθαίνουν ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2724336251331886983
item